Vegán termékek a Rossmannban

2017.07.30

Ahogy tegnap is írtam, mióta vegán lettem, mindig a telefonommal a kezemben vásároltam: ha nem volt a terméken feltüntetve, kikerestem az interneten az összetételét, ha pedig az adott kence tartalmazott olyat, ami lehetett növényi vagy állati eredetű is, akkor tovább kutakodtam. De a napokban egy nagyszerű dologra jöttem rá, amit szeretnék veletek is megosztani. Tegnap a DM német nyelvű online felületéről írtam, ma a Rossmann hivatalos, német weboldala következik.

Az első, ami feltűnt, hogy a telefonos verziója a honlapnak sokkal lassabb a főoldal betöltésekor, mint más oldalak megtekintésénél, valószínűleg a folyamatosan váltakozó, nagy felületű reklámoknak köszönhetően. Később pedig a kereső mező betöltése is jóval időigényesebb volt, mint más oldalakon. Ezzel az a problémám, hogy a legnagyobb szükségem az oldalra pont az üzletben lenne, ahol csak a telefonomat tudom használni:

Itt viszont jóval összeszedettebbnek tűnik a keresés, mint a DM oldalán. Sokkal több filter segítségével tudunk keresni számítógépen és telefonon is:

Azonban sajnos a Rossmann oldala sem mutat meg minden terméket, amikor a márkanév mögé beírjuk, hogy "vegan", ráadásul amikor a "vegan" szóra szűrve szeretnénk mondjuk a Catrice termékeire szűkíteni a kört, akkor sajnos nem jeleníti meg lehetőségként:

Mindemellett, ha mondjuk azt írjuk a keresőbe, hogy "Catrice vegan", akkor csak 6 terméket mutat eredményként ("6 Ergebnisse", de csak három fért a képre), pedig a tegnapi cikkből tudjuk, hogy jóval több van ennél: 

Például a tegnapi cikkben bemutatott Catrice HD Liquid Coverage alapozóról ezen az oldalon nem tudhatjuk meg, hogy valójában vegán.

DM oldala:

Rossmann oldala:

Ezzel szemben több másik márkára nyugodtan szűrhetünk a filter segítségével. Például a Catrice anyavállalatának másik cége, az L.O.V már megtalálható a szűrők között, és már felsorolja az oldal a márka vegán kozmetikumait:

Összegezve: 

Nem minden termékről derül ki a honlapon keresgélve, hogy tartalmaz-e állati eredetű összetevőt, több márkánál is találtam hiányos adatokat. De hibásat egyet sem, pedig szúrópróbaszerűen ellenőriztem jó párat.

Ennek ellenére szerintem igen könnyű dolgunk van, hiszen a Rossmann és a DM kínálata pár márkától eltekintve igen hasonló, így ez nem igazán okozhat problémát, hogy megtaláljuk a keresett terméket valamelyik oldalon. A tegnapi cikkemben bemutatott www.dm.de oldalon is nyugodtan kikereshetjük az adott kencéket, ha a Rossmann oldalán nem kapunk választ a kérdésünkre, ha pedig a Rossmann saját termékei vagy csak az ott forgalmazott márkák érdekelnek minket, akkor valóban segítségünkre van az oldal, mivel úgy tapasztaltam, hogy azokat a termékeket elég alaposan töltötték fel.

Remélem, a mai cikkemet is hasznosnak találtátok.

További szép napot!

Anita

Első kép forrása:
https://vebu.de