Vegán termékek a DM-ben

2017.07.29

Update

Azóta már a hivatalos magyar oldalon is elérhető ugyanez a funkció, erről [ITT] írtam bővebben!


Amikor még csak azt figyeltem, hogy a megvett kozmetikumaim állatkísérlet-mentesek legyenek, nagyon könnyű dolgom volt: ismertem a kedvenc márkáimat, előre utánanéztem a cégeknek és gondolkozás nélkül tudtam, mit vehetek le a polcról és mit nem. Viszont mióta vegán lettem, mindig a telefonommal a kezemben vásároltam: ha nem volt a terméken feltüntetve, kikerestem az interneten az összetételét, ha pedig az adott kence tartalmazott olyat, ami lehetett növényi vagy állati eredetű is, akkor a kedvenc blogjaim között keresgéltem, vagy pedig a Codecheck nevű alkalmazást hívtam segítségül, de sajnos annak is igen hiányos az adatbázisa. És mivel a DM-ben szoktam a legsűrűbben vásárolni, kifejezetten örülök a legújabb felfedezésemnek.

Szerencsére a DM német nyelvű, hivatalos oldalán könnyen lehet termékenként, termékcsoportonként és márkánként is a vegán kencékre szűrni. 

Ha rákerestek mondjuk az egyik tusfürőre, akkor a termékleírásban megtalálhatjátok, hogy az adott termék vegán-e:

Vagy pedig ezt az információt a "Produkteigenschaften" címszó alatt találhatjátok meg. Például én tegnap reggel a Trend It Up pult előtt állva az Ultra Matte Lipcream árnyalatai közül válogattam. A termékre rákeresve látható, hogy az adott termék tartalmaz-e olyan összetevőt, amelyért állatokat használtak ki.

Az alábbi képen látszik, hogy a 050-es árnyalat vegán:

Ezzel szemben 090-es árnyalat már nem az:

Vegán árnyalatok: 036, 045, 050, 051, 061, 071
Nem vegán árnyalatok: 035, 090

Ha pedig csak nézelődünk, akkor a legegyszerűbb, ha a keresőbe beírjuk az adott márka mögé a vegan szót:

És nem csak márkákra kereshetünk, hanem adott terméktípusokra. Így például a "Duschgel vegan" kifejezésre is rengeteg találatot kaphatunk. Ide kattintva is megnézhetitek mind a 117 találatot!

Azt azonban fontos tudni, hogy valamilyen oknál fogva az előző két esetben nem jelenik meg az összes vegán termék eredményként a kereséskor. Például ha beírjuk a keresőbe, hogy "catrice vegan", akkor ez a keresés nem adja ki például a HD Liquid Coverage alapozót, miközben az alapozó maga vegán, és ez a weboldalon lévő adatlapján is fel van tűntetve:

Ettől az aprócska hibától eltekintve szerintem egy telefonról is nagyon könnyen kezelhető felület, ami mindig megbízható választ ad a termékek összetételéről, ha a DM-ben járunk.

Remélem, hasznos volt a mai cikkem is. 

Szép napot!

Legfelső kép forrása: