Juhász Anita Diána

Kence rajongó & vegán

 

Évekkel ezelőtt két barátnőmmel együtt vezettük a gportalon az írói oldalunkat, amely folyamatosan toplista vezető volt a kategóriájában. Napi 100-200, néha akár majdnem 300 látogatóval büszkélkedhettünk akkoriban, ami egy kamasz számára természetesen hatalmas dolog volt.

Aztán az egyetemi évek és a pályakezdés nehézségei háttérbe szorították az irás iránti rajongásomat. Még a tehetségemet is igencsak megtépázta az elmúlt időszak, hiszen nem könnyű hosszú évek kihagyása után újra tollat ragadni és írni. Napi szinten alkotni valami újat. Éppen ezért féltem újra a billentyűzetet koptatni, mert tudtam, hogy milyen sok időt és energiát emészt fel az írás. Viszont vágytam is rá, mert tisztában vagyok azzal, hogy mellette milyen sok élményt és lehetőséget ad. Tudtam, hogy milyen csodálatos módon képesek a szavak összehozni az embereket. Hiányzott az alkotás folyamata, hiányzott, hogy újra kapcsolatban lehessek az olvasóimmal. Így aztán egy reggel úgy ébredtem fel, hogy eldöntöttem: ma végre belevágok, és írok arról, ami a legjobban érdekel. A szépségápolásról.

Anitának hívnak, jelenleg 24 éves vagyok, Budapesten élek, és havi szinten vagyonokat költök arra, hogy különböző natúrkozmetikumokat és mindenféle kencét teszteljek, kipróbáljak, és megtaláljam mindenből az Igazit. Összesen két feltéletem van csak minden kozmetikummal szemben: ne okozzak vele fájdalmat az állatoknak, sem pedig kárt a bőrömnek. Így a választásaim általában  állatkísérlet-mentes és vegán kozmetikumokra esnek. Emellett pedig igazán értékelem a természtes, organikus készítményeket is.

Már több olyan terméket is találtam, amik felkerültek a "Csodaszerek" című listámra, ám nagyon sok további termék kipróbálása még hátra van. Ezeket a múltbeli és jövendőbeli eredményeket, tapasztalatokat szeretném a blogon veletek megosztani, miközben szót ejtek majd az "etikus szépségről", a természetes kozmetikumokról, házi praktikákról, az INCI listákról, az állatkísérletekről és azokról a cégekről, amelyek nem csak mondják, hanem valóban etikus módon működnek.

A szépségápolás iránti rajongásom már igazán kicsi koromban megmutatkozott: 3-4 éves koromból maradtak hátra olyan képek, amelyeken anyu kencéivel szépítettem magam, de még ilyen emlékeim is maradtak szép számmal. Aztán amikor 6-7 évesen első osztályba mentem, anyuval együtt ültünk be az iskolapadba: én az általános iskolám padjait koptattam, míg ő kozmetikusnak tanult. Ezután pedig mit várhatunk egy olyan lánytól, aki egy kozmetikával egy házban nőtt fel és kamaszodott? Természetesen engem is vonzott a krémek és a sminkek világa, ám a tanulmányaim másfelé vittek (tanultam már kommunikációt, idegenvezetést és ingatlanértékbecslést is). Ennek ellenére a szerelem, a hobbi megmaradt, és biztos vagyok benne, hogy életem végéig maradni fog: a szépségápolás világa.

Emellett kilenc éve vegetáriánus vagyok, egy ideje pedig már vegán, így az életemben kiemelkedő szerepet játszik az állatok védelme, és a jogaikért való szakadatlan küzdelem. Ezt ötvözve jött létre a blogom, amivel igyekszem útmutatást nyújtani mindenkinek, akik hozzám hasonlóan szeretik a kencéket, de nem szeretnének ezzel a rajongással más élőlényeknek ártani.

Remélem, Ti is ugyanannyira örömötöket lelitek majd ebben a blogban, és legalább annyira hasznosnak találjátok majd, mint amilyen lelkesedéssel én ezeket a szavakat írom.

További szép napot mindenkinek!

Anita


A képet készítette: Bakonyi Tibor