A blogról

Egy blog, amely a vegán életmódot állítja a középpontjába nagy hangsúlyt fektetve a növényi étrendre, az etikus életmódra és sok más, mindenki számára hasznos kérdésre. 

A cruelty-free-beauty.hu címen indult oldalamat 2016. decemberében kezdtem írni. Eredetileg csak az állatkísérlet-mentes életmódról és szépségápolásról szólt, innen ered a weboldal címe is, ami kegyetlenségmentes szépséget jelent. Viszont nemsokkal a blog indulása után vegán lettem, és más fontos társadalmi, környezetvédelmi kérdésekkel is foglalkozni kezdtem. Így ugyan a Facebook és Instagram profilom és a YouTube csatornám neve már a saját neveimen fut (Anita Diána), a blog címe változatlan maradt.

Azóta olyan témákban is írtam már cikkeket, mint a vegán életmód és receptek, utazás és vegán  étteremtesztek, állatkísérletek, állatkísérlet-mentes szépségápolás, környezetvédelem,  bútorfelújítás és lakberendezés, illetve egészségtudatosság. De különböző emberjogi kérdések kapcsán is tollat ragadtam már. Mindezeken túl nemrégen újraindult YouTube csatornámon személyes tartalmakat is megosztok a követőimmel. 

Legnagyobb eredményeim között szerepel, hogy a Magyar Vegán Egyesület a hazai top 10 vegán blog egyikének választotta az oldalamat, illetve az is, hogy az átlagos havi megtekintések 30 000 - 65 000 fő között vannak. De emellett szerepeltem már TV műsorokban, készült velem újságinterjú, többször is kérdeztek már szakértőként különböző állatjogi témák kapcsán és több tucat előadást tartottam, illetve több kerekasztal-beszélgetésben is részt vettem már különböző vegán, vegetáriánus és más rendezvényeken.

Célom, hogy információt adhassak át az érdeklődőknek, rávilágítsak az állatokat kizsákmányoló szokások ellentmondásaira, logikátlanságaira és feleslegességére. Szeretnék rávilágítani arra, hogy az állatok nem értünk élnek a Földön, hogy a jelenlegi rendszer kegyetlen és fenntarthatatlan, illetve igyekszem alternatívákat mutatni az érdeklődők számára, hogy lássák, semmiről sem kell lemondaniuk.

Mottóm megegyezik a vegán mozgalom egy híres mottójával: "Amíg az utolsó ketrec üres nem lesz!" És mindez vonatkozik az állati eredetű élelmiszerek miatt kizsákmányolt állatokra, az állatkísérletek miatt fogvatartott és kegyetlenül megkínzott élőlényekre, a divatipar áldozataira és a szórakoztatóiparban gyötört állatok mellett a menhelyek borzalmaira egyaránt. Idealista vagyok, hiszek egy állatbarát világban. Hiszek abban, hogy eljön majd a nap, amikor az állatok elnyerik méltó szabadságukat és az őket megillető egészségükhöz, életükhöz való jogokat.

Amíg viszont nem jön el az a nap, változatlan lendülettel és lelkesedéssel írok, forgatok, alkotok és igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a fontos üzenet (más emberjogi üzenetekkel egyetemben) minél több emberhez eljusson és minél több ember életére és gondolkozására hatással lehessek. Mert minden egyes ember, aki megváltoztatja a látásmódját, számít. Minden egyes célba ért üzenet állatok százain segíthet. Éppen ezért arra biztatlak téged is: Írj, alkoss, üzenj a világnak! Oszd meg a világgal, amit megtudtál az állatok kizsákmányolásáról! Támogasd a munkánkat és küzdj velünk együtt a fajista diszkrimináció megszüntetéséért!


Referenciák, együttműködések: