A veganizmus

"A veganizmus egy olyan filozófiai és életmódbeli irányzat, amely arra törekszik - amennyire lehetséges és megvalósítható -, hogy kizárja az állatok kizsákmányolásának, kihasználásának minden formáját illetve a velük szemben elkövetett kegyetlenségeket étkezési, ruházkodási vagy más célokból, továbbá támogatja az állatok kihasználásától mentes életforma és alternatívák növekedését, népszerűsíti az emberekre, az állatokra és a környezetre gyakorolt pozitív hatásait. Étkezési szempontból pedig kizárja az összes részben vagy teljesen állati eredetű alapanyagot." -Vegan Society

Kozmetikumok

Nem minden vegán kozmetikum állatkísérlet-mentes, de minden ténylegesen vegán kence igazából állatkísérlet-mentes. Kivéve, ha csak véletlenül hiányoznak az állati eredetű összetevők a termékből. 

Olvass tovább >>>

Egészség, életmód, receptek

Egészséges-e mellőzni az állati eredetű tápanyagokat? Mi igaz a hiedelmeinkből, tényleg csak a húsban, tejben és tojásban van elegendő fehérje? Mikre kell figyelni és milyen előnyökkel is járhat a növényi étrend?

Olvass tovább >>>

Gyakori kérdések

És a növények érzéseivel mi van? De hát nem ezért vannak a haszonállatok? Honnan viszel be elég fehérjét és vasat? És tejet miért nem iszol? Vannak ilyen kérdéseid a vegánság kapcsán? Itt választ kapsz rájuk.

 Olvass tovább >>>