Vegán termékek a DM-ben & drogériás CF hajfesték

2018.03.05

Korábban már írtam arról, hogy a DM német nyelvű, hivatalos oldalán hogyan lehet könnyedén és gyorsan rákeresni a vegán termékekre. Ma pedig legnagyobb meglepetésemre, amikor felmentem a [DM magyar nyelvű oldalára], immár ugyanaz a felület és ugyanaz a könnyű szűrési és keresési rendszer fogadott.

Így a [korábbi cikkemben írt technika] ezentúl a magyar oldalon, a magyar választékkal (találtam már vegán jelzésű magyar termékeket is), az itthoni árakkal tekinthető meg, ami mindenképpen egy hatalmas plusz számunkra.

Sőt! Oldalt, a gyakori szűrési feltételek között kiválaszthatjuk a vegán opciót, így rögtön a vegán termékeket látjuk. Ha valamire elkezdtek keresni (én a balzsamra kerestem a példa kedvéért), akkor azonnal bejön a kereső felület, ahonnan kiválasztható ez a filter:

Ha pedig rákattintotok, akkor a teljes itthoni vegán balzsamkínálatot kiadja:

Szerintem a mai nap egyik legjobb híre ez lenne, ha nem örültem volna meg valami másnak még ennél is jobban az oldal termékeit böngészve. Méghozzá a DM sajátmárkás, állatkísérlet-mentes hajfestékének.

Már hónapok óta dolgozom a hajfestékes cikksorozatomon, de a parfüm forgalmazóknál/gyártóknál csak a hajfestékeket gyártó cégek a szűkszavúbbak és szótlanabbak. A többség vagy nem reagál az üzeneteimre, vagy ha válaszol is, teljes mértékben használhatatlan minden, amit írnak. Ha pedig sokat kérdezgetek, akkor eltűnnek.

Persze van pár színező, amiről biztosan tudjuk, hogy vegán (pl.: Manic Panic, Arctic Fox stb.), illetve van pár olyan viszonylag drága állatkísérlet-mentes márka, amiket szalonokban használnak és vannak vegán termékeik is (pl.: Paul Mitchell, Kevin Murphy stb.), illetve üzletben vehető még a Kallos, de mindegyikkel szemben volt valami kifogásom eddig. A színezők ugye eleve nem festékek, de már azokra is ráfanyalodtam volna, azonban egyik cégnek sincs szép, rézvörös árnyalata, a szalonos hajfestékekért fodrászt kellene váltanom, ami nálam abszolút kizárt, mivel mint a videóimnál és képeimnél is látható a hajamon, a jelenlegi fodrászom fantasztikus munkát végez. A Kallost pedig egyszer próbáltam, és legalább 10 centit a hajam aljából végigtört.

Úgyhogy egy jó ideje még mindig a fodrászom által használt márkával festettük a hajam (annak ellenére, hogy a céggel úgy igazán nem sikerült dűlőre jutnunk), és mindig arról álmodoztam, hogy találjak egy állatkísérlet-mentes, drogériás alternatívát. Erre ma mit láttam a weboldalukon? Bizony, ezt az állatkísérlet-mentes, DM-es márkát:

Mivel nem mindegyik termék mellett jelölik, hogy új, lehetséges, hogy eddig csak azért siklottam el a márka magyarországi jelenléte fölött, mert a rézvörös (Kupfer Rot) csak most jött be kicsiny hazánkba, azonban alig várom, hogy beszerezzem ezt az árnyalatot! Emellett azt is el tudnám képzelni, hogy azért nem láttam még, mert nem minden üzletükben kapható, erre még ma este rá is fogok kérdezni, és ha csak néhányból szerezhető be, mindenképpen közzéteszem az üzletek listáját (bár online is rendelhető).

Sajnos ez a termék nem vegán, azonban a hajfestéknél sajnos így is muszáj kompromisszumot kötnöm, legalább legyen állatkísérlet-mentes. Minden más termékem vegán, és mellette lépten-nyomon a vegán termékeket igyekszem az emberek arcába nyomni, remélem, ez elég törlesztés ezért az apró kihágásért cserébe. (Oké, a szívem mélyén tudom, hogy nem, de higgyétek el, nálam jobban senki sem szeretne vegán festéket, csak egyszerűen nincs sehol).

Egy biztos: öveket becsatolni, hamarosan réell'e vélemény várható a blogon!

Remélem, hasznos volt nektek a mai cikkem.

Anita


Az első kép forrása: