Magic Hair - Lehúzás vagy csodaszer?

2016.12.13

Mivel az egészséges, ápolt bőr és haj a szépségápolás alapja, így természetesen nem egy hajerősítő, "bőrszépítő" vitamint kipróbáltam már életem folyamán, amivel igyekeztem az egészséges táplálkozásra némi pluszként rásegíteni. Így jutottam el többek között a Magic Hairhez (bár valljuk be, nem kellett keresni az igencsak agresszív facebook reklámjaik és kampányaik folyamatosan az arcunkba vannak tolva - tiltásig). Mivel olyan embernek tartom magam, aki szeret új dolgokat, termékeket kipróbálni ítélet alkotás helyett és személyes véleményt megfogalmazni, így idén nyáron arra az elhatározásra jutottam, hogy én is megrendelem ezt a "csoda bogyót". Így amikor a nyári "kihagyhatatlan" akcióikat meghirdették, úgy döntöttem, hogy lecsapok erre a lehetőségre.

Mivel azonban nem fogyasztok zselatint, a termékek megrendelése előtt, megpróbáltam a neten felkutatni a Magic Hair összetételét, ami - akkor még - sehol sem volt fellelhető. Szerencsére ez mára megváltozott. Gyanúsnak gyanús volt, de arra jutottam, hogy majd megkérdezem tőlük, és biztosan választ kapok, így írtam nekik:

Ennek örömére természetesen azonnal megrendeltem a Summer Deluxe csomagot (potom 16 000 Ft értékben). 

Kálváriám már azzal kezdődött, hogy amikor kibontottam a csomagot, szembesültem vele, hogy a csomag részét képző Heatshift hajszárítás-könnyítő krém kiömlött, minden tiszta ragacs volt (legalább nagyon jó illatú ragacs), és oda volt az egyik termék. Bár idő közben kinyomoztam, hogy hiába szerepel/szerepelt sokáig a PETA CF listáján, valószínűleg végez állatkísérleteket, úgyhogy ma már tudom, nem is olyan kár érte. De természetesen nem kell engem félteni, azonnal írtam üzenetet a White Hairnek, amit láttak kb 2 percen belül, de vagy 2-3 órán keresztül még nem reagáltak rá semmit. Végül azért összeszedték magukat és válaszoltak: ha bemegyek, kicserélik. Így történt, hogy bementem személyesen és megoldottam ezt a problémát. (Micsoda szerencse, hogy Budapesten élek, bár egy 16 000 Ft-os csomag esetében elvártam volna a kiszállítást...)

Közben elkezdtem szedni a kis tablettákat: szorgosan szedegettem őket, és ugyan a hajam állapotán javulást nem láttam, ráadásul még gyorsabban sem nőtt, úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt, nem húzom le rögtön. Aztán mikor már majdnem három hónapja szedtem, krémmánián valaki kérte, hogy gépeljük le neki az összetételét és a hatóanyagait, úgyhogy fogtam magam és legépeltem. És nagyon felhúztam magam, ugyanis szándékosan HAZUDTAK és megvezettek mielőtt megrendeltem a kapszulát, azért, hogy megvegyem azt, amit amúgy sosem rendeltem volna meg. És itt nem a szokásos túlzunk a reklámokban hazugságról van szó, hanem konkrét félrevezetésről.

Ha jobban érdekel a hajnövesztés lehetősége, eddigi tapasztalataim alapján ajánlom a Full Hair samponozó és fejmasszírozó kefét, ami valóban segít abban, hogy dúsabb legyen a hajkoronánk. Kattints a linkre vagy a képre és használd az Anita500 kuponkódot!

Mint korábban írtam, mielőtt megrendeltem a három havi adagot, kérdeztem tőlük, hogy van-e benne zselatin, megrendelhetem-e. Mint ti is láttátok a bemásolt beszélgetést, azt a választ kaptam, hogy nincs, nyugodtan megvehetem. Így amikor megérkezett a termék, és láttam, hogy zselatinos bevonatúnak tűnik a kapszula, azt hittem, hogy van erre más megoldás is (mert egyébként azóta tudom is, hogy van). Gyanúsnak gyanús volt az állaga, de elhessegettem a gondolatot, miszerint zselatin is van benne, hiszen ők csak jobban tudják, mi van a saját termékükben. Azt hittem, van erre valamilyen újabb eljárás mód, valami új dolog, amiről nem tudok, és ami a zselatint kiváltja. (Igen, tudom, naiv vagyok, és ráadásul nem is életemben először.)

Hát, igazán ügyfélközpontú és őszinte céggel állunk szemben, ugyanis az összetevőket begépelve láttam, hogy bizony van benne zselatin! Mindegy, mi lesz a vevővel, csak vegye meg a kapszulákat. Arra nem gondoltak, mi lesz, ha mondjuk beledöglök a hajerősítőjükbe, és azért kérdezem, mert allergiás vagyok erre az összetevőre? 

Ezek után hogyan bízhatunk a termék összetételében és eredetében? Ha valaki 16 000 Ft-ot költ valamire (de akkor is, ha csak egyet), illene őszintén bánni vele, nem? És úgy gondolom, hogy ez nem csak a WH-ról mond véleményt, hanem a termékről is, mert amit ilyen durva hazugságokkal lehet csak eladni... Hát, nem akarom részletezni. Pedig fogom. Viszont mivel addigra már majdnem végigszedem a kúrát, azonnal visszatértem a jól bevált Helia-D hajerősítőmhöz. 

Összesen három havi adagot vettem, szépen rendszeresen szedtem a kis kapszulákat, de volt benne egy kisebb csalás: az első hónap végére volt időpontom a fodrászomhoz vágásra, aki jó sokat vágott belőle, így sokkal erősebb lett a hajam, mint átlagban/előtte. Az első hónap alatt változást nem tapasztaltam, csak a vágás után, ami a kapszulák nélkül is természetes volna.

Pozitívumok:

  • Valóban gyorsan nőtt a hajam (de még mindig csak ugyanannyira, mint máskor), miközben a körmeim sokkal gyorsabban nőttek, ami a lenövés miatt sokkal inkább zavaró volt, mint jó. De nem tagadom le ezt a hatását, ismerek olyat, aki igazán értékelné ezt benne.
  • Ugyan erősítésben/fényesítésben összességében nem használt (nem is meglepő, csoda nem létezik), szépen tartotta a hajam állapotát, pedig elég sokat van szegényem nyúzva (2-3 hetente festve, fotózásokon sütve/vasalva, tupírozva stb.), de nem volt jobb, mint akármelyik jóval olcsóbb hajerősítő. 

Negatívumok:

  • Nem láttam különbséget a Helia-D és eközött (sőt, ez kevésbé tett bármit is), pedig nagyon más árkategória.
  • Ár-érték arányban legalább -10 csillagos. Nagyon drága ahhoz képest, hogy sok szempontból egy 2000 forintos tabletta is lekörözi (amiben szerencsére még zselatin sincs, és még sosem hazudtak nekem az összetételéről sem.)
  • Pár szemmel kevesebb kapszula volt minden dobozban, mint kellett volna. Nem az anyagiak miatt zavar, hanem mert ez - bocsánat a kifejezésért - pofátlanság. Egy ilyen értékű termék esetében pláne.
  • Azt hazudták, hogy nincs benne zselatin, amikor rákérdeztem, csak azért, hogy megvegyem, pedig különben sosem vettem volna meg. Ez számomra a terméket is minősíti, hiszen ha valóban jó lenne, akkor nem akarnák mindenáron mindenki torkán letuszkolni.
  • Visszataszítónak tartom az agresszív facebook kampányukat és a krémmánián felbukkanó érdekes kommenteket (ezt mindjárt kifejtem), ami szerintem a termékről is sokat elárul.

Az első hónap vége és a harmadik hónap közötti különbség:

Lehet, hogy első ránézésre soknak tűnik (a hátamon lévő anyajegy a legjobb mérési pont), de ugyanennyit szokott más (olcsóbb) hajerősítőkkel is nőni, ha nem többet. Nem tagadom, hogy működik, de korántsem annyira, mint hirdetik, és mint amit az áráért cserébe várnánk tőle.

És akkor át is térthetünk a feltételezhető hazugságok másik szintjére, amivel végleg lejáratta magát előttem mind a WH, mind pedig a termék: ez pedig nem más, minthogy lehetséges, hogy a krémmániás véleményeket manipulálják. Nem állítom, hogy ez biztosan így van, azt sem állíthatom, hogy ezt ők csinálják, nem pedig valaki szereti ezt a terméket és ezért fel szeretné húzni a Magic Hair (jelenlegi három csillagos) átlagát. Én csak azt tudom elmondani, hogy én mire gondolok, mit tapasztaltam és mi a véleményem erről a folyamatról.

A KM mentségére szóljon: A Krémmánia adminjai fantasztikusan tartották a frontot, nagyon sok kamunak tűnő véleményt töröltek, de így is maradt pár kétes eredetű, és vannak újabb és újabb "hamis" vélemények (de mentségükre szólva, miután jeleztük feléjük, nagyon sokáig monitorozták/monitorozzák, de ők is emberek). 

A krémmániában az a fantasztikus, hogy valós vásárlói véleményekkel találkozhatunk mindenféle marketing és érdekből származó körítés nélkül (ha meg van benne ilyen, azt jelezni kell a felkiáltójellel). Úgy tűnik, hogy a Magic Hair ilyen szempontból igen rosszul teljesít, valahogy senkinek sem válik be. Hogy miből gondolom?

Alig van valósnak tűnő 5*-os vélemény a jelenlegi 37 hozzászólás között. (Most a cikk 2021-es frissítésekor is 3 csillagnál tart még mindig, ezúttal már 255 vélemény alapján.)

Most jön az érdekesebb része: amikor jött pár negatív vélemény, beregisztrált "valaki" nagyzsuzsii névvel november 17-én, írt egy 5*-os véleményt és azóta sem véleményezett semmit. Azután volt egy nagy szélvész, amikor elárasztották a negatív vélemények a Magic Hair oldalát, és ezzel párhuzamosan felbukkant rengeteg "újonc", akik csak ezt az egy terméket véleményezték (természetesen majdnem mind 5*-os véleményt hagytak maguk után - egy négy csillagos azért volt köztük). Mind egy napon regisztáltak, ugyanaznap írták a hozzászólásukat, és egyedül a Magic Hairről írták meg a "tapasztalataikat". És ez a hirtelen jött "újonc" véleményezési láz jellemzően egy napra esett, a képen például november 15-re. Ráadásul a kis zárójeles felkiáltójel azt jelzi, hogy kérésre írták a véleményt. Egy napon. És csak erről.

Ezt a képet küldtem át akkoriban a krémmánia adminjainak is, akik azonnal törölték a gyanús kommenteket (ezeken kívül is volt, csak nem fért a képre), és utána jó darabig folyamatosan monitorozták az aktuális kommenteket. De most megint van pár új felhasználó, akik csak erről írtak hasonló módon véleményt: 

A két csillagot adó felhasználó más terméket is véleményezett már...

Mindemellett viszont hogyan is néz ki a három 5 csillagot adó "újonc" felhasználó profilja?

Jenni21, aki december 9. óta arra se vette a fáradtságot, hogy a korát megadja:

Andreahejjas, aki szintén csak ezt a terméket véleményezte: 

BUB96, aki december 7. óta arra sem vette a fáradtségot, hogy az adatatait megadja, de ezt a terméket azért véleményezte: 

Nem fogom azt mondani (nem is állíthatnám), hogy ezt a White Hair csinálja, mert nincsenek kézzel fogható bizonyítékaim, és nem is szeretnék vádaskodni. Azonban azt sem fogom mondani, hogy véletlennek tartanám, ami itt történt, mert ugyan kb. fél éve-éve regisztráltam csak a krémmániára, már évek óta figyelem a megjelenő véleményeket, és egyszer sem találkoztam ehhez hasonló jelenséggel. 

Nem mondhatom, hogy ezek biztosan "hamis kommentek" vagy "kamu vélemények", hiszen ezt senki sem tudhatja biztosan. Azonban arra mindenféleképpen szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy valami nagyon gyanús az ügy körül: hogy a White Hair keze van ebben (akik köztudottan törlök a negatív kommenteket a facebook oldalukról) vagy pedig valaki másé, az örök rejtély marad, hiszen nem vagyunk ott, amikor ez a sok "újonc" regisztrál (jellemzően ugyanazon a napon, vagy 1-2 nap különbséggel). Ahogy az is megeshet, hogy ezek között is akadnak valós vélemények. Sőt, mindez lehet pusztán véletlen egybeesés is. Ezt mindenki döntse el maga, hiszen az igazságot úgysem tudjuk meg.

Igazából nem azért haragszom a White Hairre, mert ultra erős és agresszív marketinget nyomnak facebookon - hiszen nekem is ez a munkám, elismerem, hogy ilyen téren nagyon jók. Sőt, nem is azért, mert ebbe a marketing és PR szövegbe természetesen kerültek túlzások és ferdítések - mert sajnos tudom, hogy ez így szokott lenni. 

Azért haragszom rájuk, mert van az eladásösztönzésnek és az értékesítésnek egy olyan szintje, ami már etikátlan, és a WH szerintem messze túllépte ezt a határt. Akárhogy is nézem, mind a saját tapasztalataimból kiindulva, mind pedig a krémmániás vélemények alapján valójában nagyon kevesen gondolják azt, hogy ez a termék jó. Mindemellett ott van az esély arra is, hogy egy közösségi fórumon ezt az arányt meghamisítják (igen szembetűnő módon). Továbbá pedig a tény, hogy a privát üzeneteikben hazudnak az összetételről, csak azért, hogy megvegyük az adott terméket. 

Mindezek összessége szerintem nemhogy etikátlan, hanem igazából tiszta képet ad arról, hogy valójában mennyit is ér az adott termék. És ezek alapján a Magic Hair: értékelhetetlen

Kattints a képre a részletekért! #reklám