Sleek Matte Me rúzs

2017.02.13

Már régóta szemeztem a Sleek állványokkal, annak ellenére is, hogy a termékeik összetételével nem igazán vagyok megbarátkozva. Végül azért összeszedtem a bátorságomat, és pár nappal ezelőtt odamerészkedtem a Müllerben a szokásos heti túrám során. Aztán valahogy egy Birthday Suit árnyalatú Matte Me rúzs a kosaramba "pottyant".

Még nagyon friss az élmény, hiszen még csak párszor használtam, de eddig igazán szeretem.

Első nap reggel a Terra Naturi 04-es, Cherry blossom kontúrjával satíroztam alá, hiszen szinte ugyanaz az árnyalat, majd a Terra Naturi ajakápolóval kentem be a számat, és erre vittem fel a rúzst. Aznap ebédeltem, vacsoráztam, ittam közel 3 liter vizet és vagy 4 bögre teát, mégis gyönyörűen a számon maradt. Délután 4 felé egyszer igazítottam csak rajta, de akkor sem azért, mert csúnyán állt volna, hanem mert randira mentem, és nem akartam, hogy esetleg ott kopjon le. Este tíz óráig közel tökéletes maradt. Ezt azóta már párszor megismételtem így, és mindig nagyon szépen tartotta magát. Igazítás nélkül egy cseppet megkopik a nap végére a szám belső részein, azonban egy ennyire természetes árnyalatál ez egyáltalán nem feltűnő. 

Aztán valamelyik nap egy kicsit extrémebb, túlrajzoltabb hatást szerettem volna elérni, ezért a Terra Naturi 05-ös, Brick árnyalatával kontúroztam, és azzal is tökéltes párost alkot, ha egy kicsit "instagramosabbra" szeretnénk alakítani a sminkünket.

Eddig akárhányszor használtam, igazítás nélkül kibírta a teljes napot evéssel, ivással együtt. Ráaádsul a Birthday Suit számomra a tökéletes árnyalat (és egyébként Kyle Dolce K dupe).

Egyetlen negatívuma, hogy az applikátor szerintem furcsa, bár megszokható. Nagyon hosszú maga a feje, és nagyon egyenes, ami a száj szélénél, a külső zugokban kifejezetten előnyös, azonban a közepe tájékán jóval macerásabb számomra, hiszen teljesen máshoz szoktam.

Szerintem szinte alig szárít (bár nem vagyok éppen dehidratált), vagy legalábbis nem jobban, mint bármelyik matt rúzs. Nekem egyedül az Alva hidratálja az ajkaimat, azon kívül mindegyiknél kicsit szárazabb érzés az ilyen rúzsok viselete. Azonban ennél sem fáj, feszül vagy cserepesedik ki a szám. 

Véleményem szerint eddig az Alva matt rúzsával versenyzik: ez valamivel tartósabb, a színe is jobban tetszik, az pedig ápol és természetes. Nem tudnám eldönteni, hogy melyik a jobb a kettő közül. :)

Mindenesetre a Matte Me engem eddig teljesen meggyőzött. Biztos vagyok benne, hogy még több árnyalatot venni fogok.

Remélem, a mai cikkem is hasznos volt számotokra.

Nanó