Hajápolás a Yamuna termékeivel

2016.12.29

A mai bejegyzésemben két Yamuna hajápoló termékről szeretnék írni. Korábban már bemutattam a márka egyik arckrémjét, illetve ugyanazt a terméket már az arcápolási rutinomról szóló posztomban is említettem. Ahogy pár hete is mondtam: a Yamuna egy magyar márka, amely természetes összetételű, állatkísérlet-mentes, vegán termékeket forgalmaz. 

Ezúttal egy sampont és egy ápoló olajat szeretnék nektek bemutatni.

Yamuna Up! Hair sampon:

Már október eleje óta használom, és még mindig van benne. Szerintem bátran kijelenthetem, hogy eddig még sosem tartott ki ilyen sokáig egyetlen hajápoló termékem sem. Ez idő alatt mindig egy másik samponnal együtt használtam: sokáig például az Alterra egyik termékével. Először hajat mosok a másik samponnal, egy öblítés után pedig ezzel is, gondosan ügyelve rá, hogy csak a hajtöveken oszlassam el az Up! Hairt. Közben pedig fel szoktam kenni a balzsamot a hajam végére, majd egy-két perc elteltével egyszerre öblítem le mindkettőt. Eddigi tapasztalataim alapján így működik a legtökéletesebben.

A hajamnál van egy bizonyos hosszúság, ami után nem nő tovább, csak elkezd hirtelen hullani és törni. Mióta ezt használom ez megváltozott: tovább nő a hajam, és egyáltalán nem ritkul. Egy szállal sem találok több szálat a kefében, mint korábban (sőt, csak kevesebbet), pedig közben már a kritikus hosszt is meghaladtam egyszer. Arról nem is beszélve, hogy néhány babahaj valóban megjelent idő közben. Ugyan valamennyire továbbra is törik a hajam, egyáltalán nem olyan tempóban, mint korábban.

Ha a haj teljes hosszára kenjük, gubancolódós, ragacsos lesz a végeredmény, azonban a tövén alkalmazva nagyszerű kis kence. (Nem mellékesen, én úgy tudom, hogy nem egészséges a teljes hajunk hosszát samponozni, mert az száríthatja a hajvégeket.) A habzása szerintem pont elég: valamennyire azért felhabzik, de nem hagy leküzdhetetlen hab hegyeket maga után. Mivel több természetes sampont is próbáltam már, engem ez nem igen zavar. Viszont ezért cserébe valóban érezni, hogy pezseg tőle a fejbőrünk, annyira felfrissíti. Alig várom, hogy nyáron is használhassam, biztos nagyon jól fog majd esni. 

Összességében én nagyon megszerettem ezt a sampont, mert valóban megtartja minden ígéretét.


Yamuna Karibi Dinnyefa Hajvégápoló Olaj: 

Általában heti egyszer pakolást szoktam készíteni ezzel az olajjal, és felviszem a hajvégeimre fél órára, esetleg egy órára. Emellett minden hajmosás után szoktam egy keveset ebből a töredezett hajvégekre tenni.

Ez is meglepően sokáig kitart: október eleje óta használom, és még csak a felénél járok, úgyhogy bőven megéri a félévi adag 1100 Ft-ért. Ha röviden kellene véleményeznem, akkor csak annyit mondanék, hogy szépen ápol, más olajokkal ellentétben nem zsírosít és az illata is nagyon finom.

Szerintem akárhogy is nézzük, látványosan helyrehozta a hajam az utóbbi időben ez a két termék: Én mindenképpen csak javasolni tudom nektek mindkét kencét, hiszen valóban hatásosak. Legalábbis az én festett, hosszú, megviselt hajam imádja őket. Mindemellett pedig egy magyar márka, állatkísérletektől mentes, vegán termékei. És ezekhez képest nagyszerű áron kaphatóak.

Remélem, a mai bejegyzésem is hasznos volt számotokra.

További szép napot!

Nanó


Kép forrása: https://uphair.hu/