Arcápolási rutin kombinált bőrre

2016.12.15

A kombinált bőr ápolása sosem egyszerű feladat, hiszen nagyon alaposan meg kell válogatni a használt termékeket, hogy ne legyenek túl zsírosak, olajosak, mégis megfelelően hidratáláljanak. Éppen ezért ennél a bőrtípusnál is hasznos a vízbázísú termékeket előnyben részesíteni. Hiszen ezek a kencék táplálják a bőrünket, ám nem zsírosítják azt. 

0. Lépés: Sminklemosás

Mivel hétköznap mindig viselek sminket (még ha néha keveset is), ezért minden este alaposan el kell azt távolítanom. Erre a célra jelenleg a PHB Ethical Beauty tisztítóját szoktam használni, de azért szeretnék a jövőben erre a célra egy olcsóbb darabot is beszerezni. Ez az egyetlen termék, amiből még mindig az igazit keresem.

I. Lépés: Tisztítás

Az utóbbi hetekben a Balea med tonikot szoktam használni. Alaposan tisztít, "mindenmentes" (a krémmániás leírása szerint nem tartalmaz illatanyagot, színezéket és tartósítószert, illóolajokat, glutént, parabéneket, szilikont és paraffinolajat) és cruelty-free készítmény. Ráadásul az ára is kitűnő.

II. Lépés: Szérumok

Van egy elég furcsa szérum fétisem. Van olyan, hogy akár két különböző terméket is használok egyszerre az arckrémem előkészítőjeként. Jelenleg a két kedvencem a PHB Ethical Beauty Anti-aging széruma, illetve az I+M Naturkosmetik Aloe verás-Hialuronos Hydro Effective széruma. A PHB szérumról már írtam korábban egy bejegyzést, a másik terméket holnap fogom véleményezni pár szóban.

Mind a kettőt fél perc alatt maradéktalanul beszívja a bőröm, és nem hagynak maguk után mást csak bársonyos, ápolt érzetet, így akkor sem tart órákig a készülődés, ha esetleg mindkettőt használom.

III. Lépés: Hidratálás

Miután a szérumokkal kezeltem az arcom, általában hidratáló krémmel tovább ápolom a bőrömet. Itt is érvényesül ugyanaz, ami a kombinált bőrre használt kozmetikumokra igaz: inkább vízbázisú hidratálókat használjunk, mint olajos darabokat. Pont ezért, két termékről is állíthatom, hogy csodálatos teljesítményt nyújtottak az utóbbi időben. Amiről szintúgy írtam már korábban, amikor a PHB Anti-aging csomagot véleményeztem.

IV. Lépés:

Mitán a krémet is beszívta a bőröm, minden eseben használok a sminkelés előtt hidratáló, ápló primert, amely mindamellett, hogy tartósabb alapot biztosít a később felvitt termékeknek és egységesíti a a bőrfelszínt, védelmi réteget képez, és megfelelő összetétel mellett egész nap ápolja a bőrünket.

Természetesen mindezek mellett rendkívül fontos kiemelni és hangsúlyozni a rendszeres, szakszerű arctisztítás, megfelelő higiénia és jó minőségű dekorkozmetikumok fontosságát. Ezek nélkül a legtökéletesebb arcápoló rutin sem érne semmit sem.

Remélem, hasznosnak találtátok ezt a bejegyzésemet is.

További szép napot!

Nanó