Arcápolás a Helia-D termékeivel

2017.01.19

Ahogy nem sokkal ezelőtt megígértem Nektek, ma egy Helia-D arcápolási termékekről szóló cikkel is érkezem. Szeretnék nektek az Aquaboom mélyhidratáló gélről és a tokaji aszús arckrémről írni.

Ugyan az arcápolási rutinom folyton alakul, mindig van egy alap, amihez visszatérek a köztes időben. Erről korábban már írtam is nektek. Viszont a blog (és a saját kíváncsiságom) miatt több terméket is szoktam folyamatosan tesztelgetni. Ilyenkor természetesen hetekre leváltom vagy kiegészítem a szeretett kedvenceimet, hiszen csak így tudok hitelesen nyilatkozni más termékekről is. 

A mai tesztem darabjait annyira megkedveltem, hogy szerintem be fogom építeni őket az állandó rutinomba, mivel valóban csodát tesznek a bőrömmel.

Helia-D Aquaboom Mélyhidratáló Arcgél:

A hivatalos leírása szerint: "Gyorsan felszívódó, intenzív és tartós hidratálást biztosító arcgél. Hyaluronsav tartalmának köszönhetően nagyon jó nedvességmegkötő és hidratáló hatással bír, ezáltal segít, hogy a bőr sokáig üde és feszes maradjon. A Helia-D Aquaboom Mélyhidratáló Arcgél vitminkomplex-mikrokapszulákkal és UV védelemmel rendelkezik."

Legjobb barátnőm tanácsára vettem meg ez a kis kencét, és egyáltalán nem bántam meg. Én a tokajis, száraz bőrre való krémmel együtt használom jelenleg, de néha még a PHB Ethical Beauty anti-aging szérumját és az I+M Naturkosmetik egyik szérumját is "hozzácsapom" előtte vagy utána kedvtől, rendelkezésre álló időtől és bőrállapottól függően. A bőröm pedig egyszerűen imádja ezt a párosítást. A gél csodálatosan hidratál a másik Helia-D termékkel együtt, és önmagában is. Kicsit nedves arcra szoktam felvinni és érezhetően helyrehozza a téli hidegben kiszáradt arcbőrömet is.

Este egy vastag rétegben érdemes felkenni, mivel ébredéskor üde, friss, feszes és szépen hidratált lesz tőle a bőrünk. Ráadásul reggel könnyen lejön a tisztításnál az arcomon maradt felesleg is. 

Azonban reggel már nagyon oda kell figyelni az adagolásra. Ha kicsit is többet kenek fel, akkor az alapozáskor ilyen gumis jellegű "trutyiként" lejön az alapozóval együtt, mintha hámlanék. Valljuk be, ez még így leírás alapján sem tűnik túl esztétikusnak. És sajnos ezzel egyáltalán nem gyorsítja fel a reggeli készülődésem, hiszen ilyenkor mindig újra arcot mosok, megint hidratálom a bőröm, megvárom, amíg az megszárad, majd előről kezdem a sminkelést. Azért így nehéz a vonathoz időben kiérnem reggelente. Viszont pár alkalom után megszokhatjuk ezt és könnyen eltalálhatjuk a szükséges mennyiséget. Ilyenkor egész napra szépen alá lehet hidratálni a sminkünknek, és sokkal tartósabb és szebb lesz tőle a végeredmény.

Tokaji Aszús Hidratáló Krém normál és száraz bőrre:

A hivatalos leírás szerint: "A készítményben található tokaji aszú eszencia* főleg cukrokat és aminosavakat tartalmaz, amelyek gazdagon táplálják, selymessé és üdévé teszik a bőrt. A tokaji aszú eszencia megújítja a bőrsejteket, jótékonyan hat a bőr anyagcseréjére, javítja a vérkeringést és fertőtlenítő hatású, kozmetikai szerekhez adagolva fokozza azok hatását.

A készítményben található további értékes, természetes összetevők kiegészítik a tokaji aszú eszencia és kivonat jótékony hatását. A szőlőmagolaj képes regenerálni a szövetekben lévő kollagént, használatával megelőzhető a bőr korai öregedése, a sheavaj, körömvirág- és napraforgóolaj, a B5 provitamin és az E-vitamin hidratálják, táplálják és antioxidáns hatásukkal védik a bőrt, elősegítik a regenerációját és megújulását.

*A tokaji aszú eszencia az aszúszemekből a saját súlyuk hatására kipréselődött sűrű mézszínű folyadék."

Szintúgy a legjobb barátnőm tanácsára vettem meg ezt a terméket is, és azóta sem bántam meg. Először kicsit félve kezdtem használni, mert a kombinált bőrre való krémet akartam beszerezni, csak valaki rossz sorba tette vissza ezt a kencét, úgyhogy véletlenül ezt hoztam magammal. 

De szerencsére egyáltalán nem bántam meg: szépen hidratál, élettel teli, ápolt tőle a bőröm, de nem zsírosít és nem hagy maga után az arcomon olajos nyomokat. Annyit tapasztaltam csak a legelején, hogy a korábbiakhoz képest hamarabb és könnyebben átfényesedett a homlokomnál az alapozás. Ebből kifolyólag egy pár hete már csak az orcáimat ápolom vele, és így valóban tökéletesen megad mindent a kombinált bőrömnek. Pedig nem erre a bőrtípusra lett kifejlesztve. :)

Összességében, ahogy a legtöbb Helia-D terméket, ezeket is szeretettel tudom nektek ajánlani. Nem véletlenül az egyik legjobbra és legtöbbet értékelt arckrém a krémmánián a tokaji aszús kombinált bőrre való kence.

Remélem, hasznosnak találtátok a mai cikkemet is.

Ti szeretitek a Helia-D termékeket? Melyik termékükről olvasnátok még a jövőben?

További szép napot!

Nanó