Arcápolás a Helia-D termékeivel | 2. rész

2017.03.13

Korábban már írtam egy cikket pár Helia-D terméket bemutatva, most pedig folytatnám is a sort, mivel pár héttel ezelőtt kaptam egy csomagot tőlük a sejtmegújító szérumjukkal, az anti-aging kézkrémjükkel és egy samponnal. Mindemellett pedig egy barátnőm rám hagyományozta az ő bőréhez túl világos CC krémjét, és a korábban kipróbált száraz bőrre való tokaji aszús krém kombinált bőrhöz való verzióját is volt szerencsém beszerezni.

A mai cikkemben azonban csak az arcápolási termékeket szeretném bemutatni, a kézkrémnek és a samponnak egy-egy külön cikket szeretnék szentelni.

Sejtmegújító szérum argán őssejt kivonattal és hyaluronsavval:

Eleinte nem hittem, hogy találok még valaha olyan terméket, ami felérhet az I+M Naturkosmetik vagy a PHB Ethical Beauty szérumjaihoz, de ez képes volt megugrani ezt az igencsak magas lécet. Olyannyira, hogy idő közben kifogyott a másik két szérumom, és nem is vettem azokat újra, mivel ezzel is tökéletesen meg voltam elégedve. Pedig az én kényes, kombinált bőröm igen csúnyán tud reagálni egy-egy termékre, de ezzel nagyon jó barátságot ápoltak. Aki szokta olvasni az írásaimat, az tudja, hogy nagyon könnyen hámlik az arcom, azonban ennél ezt sem tapasztaltam: szépen hidratál, de ennek ellenére sem lesz zsírosabb, olajosabb tőle a bőröm. 

Szerintem tökéletesen megéri az árát. Még egy kevés van benne, de biztosan újra fogom venni, amint kifogy.

Helia-D Botanic Concept Tokaji Aszús Hidratáló Krém normál és kombinált bőrre:

Mielőtt szó érné a ház elejét, hogy az előző termékről azért írtam ilyen jókat, mert ajándékba kaptam, szeretném leszögezni, hogy ezt a krémet viszont magamnak vettem, és erről is csupa jót fogtok hallani tőlem. Az első Helia-D termékeket bemutató cikkemben leírtam, hogy milyen tapasztalataim voltak a bőrtípusomnak nem megfelelő változatával, így ki akartam próbálni azt a krémet is, ami az Igazi lehet számomra.

És egyáltalán nem bántam meg ezt a döntést, hiszen nagyon szépen hidratál: nem zsírosít, de eléggé ápol ahhoz, hogy ne váljon le rólam a fél arcom. Ami lehet túlzásnak hangzik, de higgyétek el nekem, hogy hatalmas dolog, hogy erre képes. Emellett az illatát is kifejezetten szeretem, rendkívül különleges. Gyorsan és teljesen beszívódik, nem hagy maga után kellemetlen réteget, érzetet, és pont ezért nagyon szép sminkeket lehet készíteni a használata után a megfelelő primerrel. Szerintem a szeretett Yamuna joghurtos arckrémemet erre fogom egy darabig lecserélni, mert hatalmas lett a szerelem kettőnk között.

Helia-D Age Control CC Krém:

Ezt a kencét szerettem meg a legkevésbé, úgyhogy ennek köszönhetően ezzel van a legkevesebb tapasztalatom is. Azt tudni kell rólam, hogy alapvetően nagyon gondosan ápolom a bőrömet, úgyhogy komolyabb bőrhibáim nincsenek, így a mindennapokban az Alverde 2in1 BB jellegű alapozóját használom. 

Viszont azt kicsit macerásabb fixálni, meg bőven kell mellette korrektor a szemem alá. Így, ha éppen rohanok valahová, akkor pont valami ehhez hason termék az ideális számomra: jobban fed, mint az Alverde, könnyen kezelhető, púderezés nélkül is működik és természetes hatású (tehát nem néz ki bután, hogy mondjuk teljes fedésű alapozóval van fedve az arcom, de még a szemöldökömet sem formáztam). Erre a célra ez tökéletes: boltba rohanni, kutyát sétáltatni vagy csak kimenni pár percre ez az ideális termék. Azonban egy idő után foltosra kopik (még fixálás/púderezés mellett is) és természetellenes hatással felgyűlik az arcomra és megül a bőrömön. 

Úgyhogy ez valóban az a tipikus "valahova elrohanok egy minimális fedéssel" termék, mert fél óra múlva kicsit bután fest rajtunk. Viszont biztos vagyok benne, ha ez kifogy (mondjuk az nem holnap lesz), akkor újra fogom venni, mert egyetlen terméket sem találtam még, ami ennyire szuperül teljesítette volna a "rohangálós CC" funkciót. Éppen ezért, amikor sietek, és tudom, hogy nem maradok sokáig távol, minden esetben ehhez a termékhez szoktam nyúlni, és sosem bánom meg.

Így néz ki, amikor csak ezt viselem:

Ti próbáltátok már ezek közül valamelyiket?

Anita