Zara és az állatkísérletek

2017.01.25

A már sokat emlegetett parfüm kérdés ügyében tett nyomozásom egyik eredménye a mai bejegyzésem főszereplője. Ezúttal a Zara ügyfélszolgálatától kérdeztem meg, hogy végeznek-e a termékeiken állatkísérleteket. Mivel láttam, hogy a cég jelen van Kínában, így kérdéseimben arra is kitértem, hogy csak a ruháikat, vagy esetleg a parfümjeiket is forgalmazzák-e ott.


Update:

Tehát a Zara NEM állatkísérlet-mentes márka. Bocsássatok meg, hogy először félreinformáltalak titeket.


A válasz viszonylag hamar, ha jól emlékszem, pár napon belül megérkezett:

"Kedves Juhász Anita,

Először is köszönjük megkeresését és a pozitív visszajelzést.

Sajnos ilyen információi a magyar irodánknak nincsenek, a spanyol anyacégnél tudna érdeklődni ezen információkról.

Az alábbi elérhetőségeken tudja velük felvenni a kapcsolatot:

Telefonszám: +34 981 185 400

Email: comunicacion@inditex.com

Reméljük, ők meg tudják válaszolni kérdéseit.

Szép napot!"

Úgy gondolom, hogy nem lenne kötelességem angolul beszélni, és nekem utánajárni, ha az ügyfélszolgálathoz fordulok. Azonban annyira udvariasan és segítőkészen válaszoltak erre a levelemre is, és a következőre is, amikor megkérdeztem, hogy angolul is megkereshető-e a cég, vagy egy spanyolul beszélő ismerősömet kérjem meg, hogy végül szemet hunytam efölött, és megírtam a kérdéseimet angolul.

A válasz ismét pár napon belül megérkezett:

"Dear Ms Juhász,

First of all, thank you for your interest about our company and for getting directly in touch with us.

Regarding your request, we would like to inform you that the cosmetics products retailed by Zara are not tested on animals at any stage during their production. Moreover, none of these products contains ingredients of animal origin. Besides, we would like to say that Zara doesn't sell any cosmetics or make up in any brand in China.

We hope this information is useful for you."

Röviden és tömören lefordítva: a Zara által kínált termékek az előállítás egyik fázisában sem voltak állatokon tesztelve, továbbá állati eredetű összetevőket sem tartalmaznak. Mindemellett sem kozmetikumokat, sem sminkeket nem árusítanak Kínában.

A kész termékek tesztelésére még visszakérdezek (most tűnt csak fel nekem, ahogy fordítottam), de egyelőre tisztának tűnik a cég. Amint válaszolnak a legújabb levelemre is, frissítem a cikket.

Remélem, hasznos volt a mai cikkem is.

További szép napot!

Nanó

Kép forrása:

https://georgiapetite.co.uk/beauty/review-zara-femme-perfume/