Útmutató a vegán sminkeseknek

2018.11.16

Nem akartam elkiabálni, amíg nem volt lepapírozva, de most már minden biztos: pár héten belül sminkesnek fogok tanulni, hogy az iskolát befejezve ebben a szakmában is kiteljesedhessek.

Természetesen nem volt egyszerű a sminkiskola kiválasztása, hiszen mindamellett, hogy minőségi oktatást szeretnék kapni, nagyon fontos szempont számomra az is, hogy nem csak az iskolából kikerülve, de már tanulás közben is kizárólag állatkísérlet-mentes és vegán termékekkel dolgozhassak (ebben semmi esetre sem szeretnék alább adni). Az iskola kérésére, illetve a saját lelkesedésem miatt is (előre gondolva a jövőre) összegyűjtöttem a jobb/híresebb/hypeoltabb állatkísérlet-mentes és vegán sminktermékeket, amit szeretnék veletek is megosztani, hiszen mindenki számára hasznos lehet, aki komolyabban érdeklődik a sminkelés iránt:

A fenti táblázat első munkalapján találhattok egy listát az állatkísérlet-mentes márkákról, ahol zölddel kiemelem az összes olyan márkát, amelyeknek minden terméke vegán, illetve szürkével azokat, akiknek az anyavállalata végez állatkísérletet. Emellett pedig találhattok egy táblázatot a különböző kozmetikumokban legsűrűbben előforduló állati eredetű összetevőkről is. Természetesen (sajnos) ennél jóval több ilyen összetevő létezik, de ezeket találhatjuk meg a legsűrűbben a különböző termékekben.

A második munkalapon pedig egyesével leírom, hogy az első oldalon felsorolt márkák termékei közül melyek alkalmasak a vegánok számára is.

Természetesen ahogy pár hét múlva elkezdem az iskolát, folyamatosan posztolok majd róla, hogy Ti is nyomon követhessétek a fejlődésemet és a tapasztalataimat is megosztom majd veletek.

Én már nagyon izgatott vagyok!