I+M Naturkosmetik Hydro Effective szérum

2016.12.15

Az arcápolási rutinomról szóló bejegyzésben említettem már, hogy szeretnék egy rövidebb, külön posztot a termék a bemutatására.

A márkáról:

Az 1978-ban alakult i + m Naturkosmetik Berlin a natúrkozmetikai ágazat egyik élenjáró vállalkozása. A cég fenntartható, természetes, kiváló minőségű és biológiai nyersanyagokból előállított kozmetikumok széles skáláját kínálja. Az alapító, Inge Stamm csak biológiai termesztésből származó nyersanyagokat használ fel termékeihez. Az állati eredetű összetevőket teljesen mellőzte.

Az i + m meg van győződve arról, hogy mindenkinek oda kell figyelnie teste igényeire és szakértőnek lennie saját szükségleteiben. Ezért az i + m nem beszél a teljes ápoló hatásokról és alkalmazásokról, mindenkinek magának kell megtapsztalnia, mi jó a testének. Az i + m magas minőségi követelményeket állít, a kozmetikumokban felhasznált alapanyagok, csak minőségi nyersanyagok lehetnek. 

Az i + m termékek jellemzői:

  • tisztességes kereskedelem
  • vegán, állatkísérletektől mentes
  • ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
  • BDIH minősített
  • kíméletes feldolgozás
  • finomítatlan természetes olajok
  • tartósítószer, káros vagy szintetikus anyag mentes

Forrás: Ecco-verde

A szérum:

Már a harmadik darabot használom ebből a szérumból, ami szerintem tökéletesen illusztrálja, hogy mennyire meg vagyok vele elégedve. Tapasztalataim alapján a termék egyszerre használható arckrémként és előkészítőként is. Mert ugyan a leírása szerint az arckrém előkészítőjeként a megtisztított bőrbe kell masszírozni, krémként is tökéletesen teljesít, simán lekörözi a kifejezetten erre kifejlesztett társainak nagyrészét is. Legalábbis nálam úgy kezdte a pályafutását, hogy ugyan pont megrendeltem már az akkoriban használt joghurtos Yamuna arckrémemet, az még nem érkezett meg. Ebből kifolyólag egy pár napig egyedül gondoskodott a bőrömről, és jelesre vizsgázott: arckrém nélkül is gyönyörűen hidratált, feszes, ápolt érzetet nyújtott napokon keresztül.

Ami a használatakor elsőre feltűnt, hogy visszataszító. Nem akarok vulgáris lenni, úgyhogy inkább egy kicsit hígabb cukormázhoz hasonlítanám a színét és az állagát. Hogy őszinte legyek, az első pár alkalommal pont emiatt elég "undi" érzés volt használni, viszont ha ettől el tudunk vonatkoztatni, akkor megéri, mert gyönyörűen hidratál, ápol, nagyon jót tesz a bőrömnek. Kellemesen feszesít és táplál, de nem zsírosít. 

Miután egyedül is kiállta a próbát, hosszú hetekig használtam a joghurtos Yamuna arckrémemmel együtt is: maga a csoda. A bőröm ápolt, táplált, feszes és szép, mégsem zsíros. Kombinált bőrre tökéletes páros. Enellett akár a PHB Anti-Aging szérummal használva is fantasztikus eredményeket lehet vele elérni.

Igazán kiválóan végzi a dolgát, az én bőröm egyszerűen imádja. Emellett szépek az összetevői, fair trade, organikus, vegán és állatkísérleteket sem végeztek miatta. Kell ennél több? :) 

Update: Most, hogy fényképezgettem a csomagolását, olvasgattam a leírását a csomagoláson, és rá kellett jönnöm, hogy több eltérés is van az angol illetve a német nyelvű szöveg között. Már nem emlékszem pontosan, de talán az angolnál csak előkészítőként írták, míg a németnél említik, hogy akár önmagában arckrémként is megállja a helyét. Úgyhogy mindjárt értelmet nyert, hogy miért funkcionált olyan jól egyedül is. 

A terméket megrendelhetitek az Ecco-verde oldaláról.

További szép napot!

Nanó