L.O.V púder és az állatkísérletek

2017.02.07

Pár hónappal ezelőtt feltűntek az L.O.V pultok a Müller üzleteiben. Már akkor azonnal utánanéztem, hogy bizony a Catrice és Essence testvéréről van szó, és azokhoz hasonlóan, ez is szintén állatkísérletektől mentes a márka. Mivel akkoriban keresgéltem az igazit az áttetsző púderek közül, azonnal meg is vettem a márka translucent púderét, ami nekem személy szerint nagyon tetszett. A legmegdöbbentőbb pedig az volt, hogy ugyan nem természetes összetételű a márka, azon kevesek közé tartozott mégis, ami ennek ellenére sem okozott nálam bőrirritációt.

Azért biztos, ami biztos, én is írtam a cégnek a minap, hogy tisztázzunk pár kérdést a termékeikkel kapcsolatban. Az alábbi választ kaptam:

Nem szó szerint fordítom, igyekszem inkább a lényeget átadni belőle. Az üzenetükben elmondják, hogy biztosíthatnak afelől, hogy nem végeznek állatkísérleteket és másokat sem bíznak meg ezzel. A beszállítóikat is ezalapján választották, és ellenőrizték őket.

A legutóbbi törvények alapján egész Európában tilos állatkísérleteket végezni a kozmetikumokon.

A termékek előállításánál nem használnak olyan alapanyagokat, amelyek közvetlenül állatoktól származnak (pl.: állati eredetű zsírok). Viszont úgynevezett "melléktermékeket" tartalmaznak a készítményeik (pl.: méhviasz, selyem, lanolin stb), éppen ezért nem lehet rájuk azt mondani, hogy vegánok a kozmetikumaik. Néhány L.O.V termékben pedig vannak olyan alapanyagok, amelyeket pálmaolajból nyertek ki.

Összeségében kijelenthetjük, hogy az L.O.V szerencsére állatkísérlet-mentes, de sajnos nem vegán.

L.O.V áttetsző porpúder:

Még csak ezt az egy terméket próbáltam a márkától, de én meg voltam vele elégedve. Aki régóta olvassa a blogot, azt tudja, hogy a szívem csücske örökké a Nude by Nature áttetsző púdere lesz, és ahhoz más termék még nem tudott felérni. De nagyon sok szempontból szerettem ezt is.

Szerettem azt, hogy valóban semmi színe nem volt, hiszen nagyon sok púdert csúfolnak áttetszőnek, ami valójában sajnos nem az (pl.: Terra Naturi). Mindemellett tényleg nem csinál cake face-t, könnyű használni és tartós a hatása.

A csomagolása pedig maga a csoda. Más gyártók miért nem tudják ennyire praktikusan csomagolni az ilyen termékeiket? A púder nyílásánál egy vékony kis szita található, ami szinte teljesen lezárható egy műanyag fedéllel. Erre helyezhető a kis szivacs, amennyiben szükségünk van rá, majd a kupakkal lezárható az egész. Rendkívül praktikus. 

(Bocsánat a kép minőségéért, de szerettem volna szemléltetni, úgyhogy gyorsan lefényképeztem a telefonommal. Ez a legnagyobb mennyiségű termék, ami valaha "megszökött" a táskában cipelés alatt, de ez is könnyen felhasználható, mert nem ül be mindenféle redőkbe, résekbe.)

Viszont nem szerettem ebben a púderben, hogy a természetestől fényévekre van. Azt sem, ha nem hidratáltam az átlagostól jobban alá, feszült a bőröm, amikor ezt viseltem. Éppen emiatt csak ritkán és csak T-vonalban használtam. Ugyanakkor a Catrice porpúderrel összevetve sokkal jobban teljesített ilyen szempontból: attól szinte azonnal hámlottam, ettől pedig csak könnyebben kiszáradt a bőröm.

Másik előnye, hogy miután kifogyott, megoperáltam a tégelyt és egy minta méretű Nude by Nature púdermennyiséget belevarázsoltam. Mert ennyire praktikus púdertartót még nem láttam azóta sem.

Már a csomagolás megéri az árát, mert miután kifogyazstottuk a tartalmát (amit nem nehéz, mert szerethető darab), egy olló/kés élével felfejthető a fedele, és kicserélhetjük a tartalmat a kedvenc termékeinkre. Ha nektek a Catrice sem okoz irritációt, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt is: praktikusabb, jobb és tartósabb a hatása.

A fenti kép forrása: