Karácsonyi sminkem és Kormi története

2016.12.25

A napunk igen mozgalmasan telt, mert amikor indultunk volna mamámékhoz, észrevettük, hogy a kapunkban egy öreg, vékony németjuhász ácsorog. Ahogy közeledtünk felé, elfutott, úgyhogy amíg én "üldözőbe vettem" a kutyust, anya visszament egy kis száraz tápért, hogy magunkhoz csalogassuk.  

Végül sikerült a tervünk, és maradásra bírtuk a kutyát. Megfogni nem tudtuk, mert ha túl közel nyúltunk, morgott, de amíg etettük, legalább velünk maradt. Ezalatt én egy kerületi állatvédő hölgyet hívtam (akivel korábban mentettünk már állatot, így tudtam, hogy van chip olvasója), aki volt olyan kedves, hogy karácsony napján is azonnal jött, hogy leolvassuk a kutyus chipjét. Kisebb bonyodalmak után (gazdi nem vette fel a telefont, úgyhogy Juditnak érte kellett menni stb.) végül megérkezett a gazdi is, akit a kutya egy kiadós bújással üdvözölt, és onnantól el sem mozdult a bácsi mellől. Mint kiderült Kormi, a 13 éves kutyus tegnap este tűnt el, amíg az idős pár látogatóba ment a rokonokhoz. 

Úgy gondolom, ebben a történetben nem mi voltunk a hősök. Rengeteg "Judit" él köztünk, akiknek nem létezik ünnep, éjszaka vagy hétvége, mindig ott vannak, ha egy állat bajban van. A mi Hősünk ezután még egy ló megmentésére sietett. A kerületi csoport posztja alapján még órákat töltöttek az állatvédők ott, hogy túlélje a paci a mai napot. Úgy gondolom, hogy mi, akik szertejük az állatokat, hatalmas köszönettel tartozunk minden ilyen Hősnek, hiszen ők azok, akik jobbá teszik nap mint nap a rossz sorsú állatok életét. Ők azok, akik mozgatják és megmentik a világukat. Ők azok, akik felveszik a telefont akkor is, ha karácsonykor hívjuk őket, és akkor is, ha éjjel 11-kor (ahogy legutóbb hívtam), majd fáradtságot és anyagiakat nem sajnálva azonnal az állatok megsegítésére sietnek.

A mai nap valóban a szeretet és az összetartozás ünnepe. Hitünktől függetlenül karácsonykor egy olyan személy eljövetelét ünnepeljük, aki felemelt, gyógyított, a feltételnélküli szeretetről és önzetlenségről tanított. Így ünnepeljük ma azokat a hősöket is, és köszönjük nekik a munkájukat, akik ezeket az értékeket vallva segítenek azoknak, akiknek szükségük van rájuk, legyen szó állatokról vagy emberekről.

Végül ugyan egy óra késéssel, de mi is megérkeztünk a nagyszüleimhez, akik természetesen velünk együtt örültek a kutyus sikeres hazajuttatásának. A sminkemen ugyan láthatóan nyomot hagyott az egy órányi csöpögő esőben ácsorgás és a kutya megmentése, de úgy gondolom, ez a legkevesebb, amit áldozhattam ezért az ügyért. Sajnos a képek este készültek, nem a legideálisabb fényviszonyok között, de ma ennyire futotta tőlem, mert az állatvédelem nem csak a szavakról, a tettekről is szól:

Felhasznált kozmetikumok:
- puroBIO primer
- puroBIO alapozó (02-es árnyalat)
- Nude by Nature Perfecting Concealer (03 Shell Beige)
- Nude by Nature Translucent Loose Finishing Powder
- Anastasia Beverly Hills Contour Kit Light to Medium: Havana árnyalat a szemöldökömre, kontúrozáshoz Java és Fawn árnyalatok
- Nude by Nature Highlight Palette
- Nude by Nature Natural Wonders Eye Palette
- Nude by Nature Definition Eyeliner (Fekete)
- Nude by Nature Allure Defining Mascra (Fekete)
- Alverde All in One szempillaspirál (Fekete)
- Alverde ajakkontúr (16 Pretty Mauve)
- Alva Matt Collection ajakrúzs (M1 Nude Violet)
- Alverde szemöldökceruza

Ugyan este készültek a képek, és azért már nem tökéletes állapotú a sminkem, szerintem látható, hogy milyen szépen "tartották magukat" a termékek a különböző környezeti hatások és az idő ellenére is. :)

Nagyon boldog, áldott karácsonyt kívánok mindenkinek!

Nanó