Herbatint, a drogériás vegán hajfesték

2018.07.12

Aki régóta követi a blogom, azt tudja, hogy a hajfestékek kérdése mindig is eléggé nehéznek bizonyult számomra, azonban azt is tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, hiszen ezzel kapcsolatban kapom a legtöbb üzenetet és kérdést. Legutóbb egy hajszínezőt ugyan már bemutattam nektek, de festéket még soha. Hogy miért csak másfél év után írok először a teszteléseim eredményeiről? A cikk végén megtudhatjátok.

A Herbatint az egyetlen olyan drogériákban kapható hajfesték, ami nem csak állatkísérlet-mentes (mint a Réell'e vagy a Balea ColorNique), de vegetáriánus-vegán barát is, miközben nem hennás. Mert ez a termék egyébként ammónia-, rezorcin-, parabén-, henna-, alkohol- és parfümmentes, illetve minimális peroxidot tartalmaz csak.


Hogy a honlapja alapján mit ígér ez a márka és mi az, ami igaz is rá?

1. Ígéret: 4-6 hétig tartó fedést biztosít

Ezt teljes mértékben meg is valósítja. Itt van egy előtte utána kép arról, hogy milyen furcsa zselés állaga és színe van felkenéskor, milyen lett a szín közvetlenül a festés után, illetve egy hónappal később hogyan néz ki ma a hajam:

2. Ígéret: 100%-os őszfedés, kortól és az őszülés mértékétől függetlenül

Ugyan a hajam még nem őszül, de az biztos, hogy tényleg nagyon szépen, alaposan befogja ez a festék a kívánt árnyalatnál valamivel sötétebb hajamat is. Sőt, eddig egyetlen hajfesték sem tudott ennyire rézvöröset alkotni a barna alapszínemből, mint amennyire ez tette.

3. Ígéret: egyszerű a használata, így akár otthon is befestheti a haját

Teljes mértékben igaz, semmi különbség használatban eközött és a szokásos drogériás termékek között (az állaga kicsit más, "zselésebb", de ugyanolyan könnyű kezelni).

4. Ígéret: kíméletes, gyengéden festi, nem károsítja a hajat

És ez az a pont, ahol elbukott ez a termék, mert ugyan nem töri annyira a hajamat, mint a Kallos tette, de kifejezetten szárítja, és sokkal kellemetlenebb azóta a tapintása, hogy ezzel festettem (legutóbb már második alkalommal használtam). 

A festékkel együtt kapott samponnal és balzsammal ezt az első mosáskor nem lehet érzékelni, de a következő hajmosáskor szabályosan szárazabb a haj. Sőt, mióta ezzel festem a hajam, lassabban is nő - legalábbis régen ennyi idő után kétszer ekkora volt a lenövésem, három hét után már csúnya volt a hajam, most a negyedik héten sem zavaró még az eredeti hajam színe a hajtöveknél. Nem tudom, lehet a hajam állapotának romlása miatt van így, de nagyon feltűnő a különbség. (Vagy csak ezt az érzetet adja, mert ez elég természetes vörösre festi a hajam ahhoz, hogy ne legyen nagy a különbség a hajam és a festék között.) 

Biztos, ami biztos, én minden héten egyszer csodapakolásokkal és olajokkal ápolgatom a hajam, hogy ne roncsolja a festés, és meg tudjam őrizni a jó állapotát.

5. Ígéret: természetes, jótékony hatású gyógynövényekkel 

A fentiek miatt ezt nem igazán tapasztaltam, akkor sem, ha igaz.

Ami ennek ellenére hatalmas plusz pontot jelent és mégis újra és újra megvettem: a színskálája nagyon jó, szép árnyalatai vannak, vegán, nem csak szalonokban festik, hanem boltban is kapható és könnyen beszerezhető, használható. (Ugyan nem minden Rossmannban kapható, de a nagyobb üzletekben és a webshopban elérhető.) 

De azért ezen az áron (3000 Ft/doboz) elvárnám, hogy ne szárítsa a hajam.

Remélem, hasznos volt számotokra a mai cikkem is.

Anita