Balea termékek

2016.12.28

A blogomat olvasva néha talán úgy tűnhet, hogy az állatkísérlet-mentes kozmetikumokat bonyolult beszerezni, mivel túl sokat írok olyan termékekről, amelyeket interneten keresztül lehet csak rendelni (sokszor külföldi oldalakról). Pedig ez egyáltalán nincs így: a DM, Rossmann és Müller saját márkás termékei között is rengeteg cruelty-free kozmetikum található.

Ilyen az egyik kedvencem: a DM márkája, a Balea is. Mindazon túl, hogy olcsó, állatkísérletektől mentes és jó minőségű, nagyon könnyen beszerezhető, hiszen bármelyik DM üzletben kapható.


I rész: Tusfürdő, kézfertőtlenítő és dezodor:

Balea tusfürdők:

Szerintem már az összes finom illatú Balea tusfürdőt kipróbáltuk. Mivel viszonylag hamar elfogynak itthon a tusfürdők, így nem nagyon szoktunk drágább termékeket választani. Az árfekvése nagyszerű a márkának, ha figyelembe vesszük, hogy ezért cserébe egy átlagos (vagy talán viszonylag jobb) összetételű, finom illatú, kellően ápoló, tápláló terméket kapunk, aminek igazából az egyetlen negatívuma, hogy gyorsan "kopik" az illata. Mindenki más szempontok alapján vásárol, biztos vagyok benne, hogy ez sokakat zavarhat. Azonban számomra bőven elég, ha van egy jó dezodorom, parfümöm, testápolóm, esetleg testpermetem, hiszen már azoktól is éppen eléggé illatozom.

Jelenlegi kedvencem a mályvacukros illata. Ugyan nem túlzottan tartós ez sem (maximum fél óráig érezhető), annyira tetszik, hogy szívem szerint fürdés közben elfogyasztanám. :)

Balea kézfertőtlenítő:

Ma már szinte minden táska alapeleme a kézfertőtlenítő. Pláne, ha az adott személy Pesten él. Mivel elég sokat utazom tömegközlekedéssel és vonattal is, így minden nap legalább 1-2 alkalommal használom ezt a kis csodát. Nem tapad vagy ragacsosabb jobban, mint bármelyik kézfertőtlenítő, hamar felszívódik, valóban tisztaságérzetet hagy maga után és a szaga sem irritáló. (Legalábbis engem sokkal jobban zavarnak a nagyon mű illatú fertőtlenítők). Ugyan egy kicsit szárít (még nem találtam olyan fertőtlenítőt, ami ne szárította volna a bőröm), de egyszer bekenem krémmel a kezem és nyoma sem marad. Viszont ezért cserébe jó áron kapható, könnyen beszerezhető és állatkísérleteket sem végeznek miatta.

Balea dezodor:

Ugyan én eddig még csak az alkohol és alumínum mentes Sensitive dezodort használtam, az számomra többé-kevésbé bevált. Szerencsére alapvetően nem vagyok túl izzadós, így sok gondja nincsen velem. Úgy tapasztalom, hogy tartós, talán késő délután néha jól esik felfrissíteni, de különben kibírja a teljes napot. Az illata szerintem nagyon finom, púderes, igazán kedvelem. Viszont fújáskor rendkívül fullasztó, szó szerint kellemetlen érzés a használata. Az összetétele pedig kifejezetten pozitív abból a szempontból, hogy sem alumíniumot, sem pedig alkoholt nem tartalmaz. És ennek is rendkívül kedvező az ára.

Összességében, ha fürdőtermékekről, dezodorokról vagy kézfertőtlenítőről van szó, mindenképpen érdemes lehet ezeket a termékeket kipróbálni, hiszen mind jó minőségű és cruelty-free. Mindemellett még az áruk is kedvező, így "nem bukunk nagyot", ha esetleg mégsem válna be nekünk az adott termék.

Remélem, a mai cikkem is hasznosnak találtátok.

További szép napot!

Nanó