Eszterkrém fényvédő

2017.08.12

Számomra mindig talány, hogy miként is fogom a nyarat átvészelni. Minden évben újra és újra felmerülő kérdés, hogy melyik fényvédő lesz majd vajon az, amelyik ezúttal talán nem hagy cserben, és nem égek mellette vörösre.

Ha láttatok már rólam valaha fényképet, akkor bizonyára tudjátok, hogy rettentően fehér (és érzékeny) a bőröm. Szerintem annyit már éppen elég tudni róla, hogy Krétán folyamatosan kenegetett 50-es naptejjel, napernyő alatt hólyagosra égtem. De szerintem elég bármelyik rólam készült képre egy pillantást vetni, és érthetővé válik, hogy miért ilyen érzékeny:

Éppen ezért számomra a nyár mindig kínkeserves időszak. Minden évben kerülöm a napot, de aztán mindig jön egy túra, egy váratlanul lerobbant busz vagy egy olyan előre nem látható esemény, ami miatt elkerülhetetlen, hogy hirtelen a napon tartózkodjak huzamosabb ideig. És az addig naptól óvott, hófehér bőröm leég - azonnal. Éppen ezért egy ideje már van egy nagyszerű trükköm: előre tervezetten, rövid időkre néhányszor ellátogatok egy közeli szoláriumba, hogy ne az első napon töltött idő alkalmával égjek le, és inkább szoktassam a bőröm egy előre megtervezett, felügyelt módon. Úgy gondolom, hogy még mindig jobb a bőrömnek évente öt alkalommal öt-hat percet mesterségesen barnulni, mint minden évben legalább kétszer leégni.

Azonban idén tavasszal ez kimaradt, így előre aggódtam a nyár miatt. Szerencsére még június elején jártam egy vegán fesztiválon, ahol találkozhattam az Eszterkrém megálmodójával, aki volt olyan kedves, és felajánlott nekem egy terméket tesztelésre. Természetesen a fényvédőt választottam, bár tudtam, hogy igen rizikós, mivel nagyon kevés termék tudott számomra eddig megfelelő védelmet nyújtani.

Szinte másnap kifeküdtem ezzel a 20-as naptejjel közel 2 órára délelőtt, és nem égtem le egy kicsit sem. Sőt, egy kicsit barnultam, ami szinte hihetetlen érzés volt. Következő héten már merészebb voltam, és reggel 9-től 11-ig kint voltam ezzel a fényvédővel a napon, és ugyan a combomon egy kicsit pirosabb lett a bőr, de az másnapra barnasággá alakult. És megint barnultam! Nálam ez maga a csoda, amilyen rossz alapokkal indulok. Azóta még pár alkalommal használtam, és mindig tökéletesen védett. 

Alapvetően továbbra is gondosan ügyelek arra, hogy maximum kora délelőtt vagy késő délután menjek napra, de ezt azoknak is tanácsolnám, akik nálam szerencsésebbek ilyen téren. Azonban a minap Agárdra mentünk, ahová délután kettő körül érkeztünk meg, majd az egész délutánt a napon töltöttük a vízben, és az Eszterkrémet (elővigyázatoságból a HerbArting napozó tejjel keverve) használtam, és sehol sem égtem le, pedig végig a vízben voltunk, és maximum két alkalommal kentem be magam újra. Ugyan továbbra sem vagyok barna (ez az aktuális videóimban is látszik), de valamivel jobb színem van, és ez a termék tényleg megóvja a bőrömet - ennél többet pedig nem is kívánhatnék.

Az egyetlen problémám viszont sajnos elég sokat levon számomra az értékéből: alapozó alá nem alkalmas, mivel hiába fixálom akármivel, mászkál fölötte még a poralkapozó is. Csúnya, foltos és olajos hatású lesz a végeredmény, amihez ha egy kicsit is hozzáérek, azonnal elkenődik. Egyszerűen alkalmatlan arra, hogy a smink alá felvigyem, amit nagyon bánok, mert így hétköznapokon nem tudom használni.

Viszont mindazok számára, akiket ez nem zavar, és természetes, állatkísérlet-mentes, vegán és megbízható fényvédőt keresnek, bátran tudom ajánlani ezt a terméket.

Szép napot!

Anita