Vegán vasárnap: kókuszgolyó újragondolva

2018.12.30

A minap kókuszgolyót készítettem, de közben elgondolkoztam: annak ellenére, hogy nagyon szeretem a kókuszt, ezen a desszerten annyira nem kedvelem. Csináljak inkább csokis golyókat? Vagy valami egészen mást? Ezért arra jutottam, hogy egy kicsit kísérletezek.

Persze, annyira nem rugaszkodtam el az eredeti recepttől és nem volt olyan hatalmas extra, amit alkottam, egyszerűen csak egy kis újdonság volt, amit szeretnék veletek is megosztani: egyszerű, gyors és nagyon szuper vendégváró édesség lett a végeredmény, ami két Hidegnyalatos üvegbe került.

Hozzávalók:

Kókuszgolyós alap:

  • 60 g darált/összetört háztartási keksz
  • 1 ek kókuszzsír/növényi margarin
  • 1/2 csésze növényi ital
  • kakaópor
  • rum
  • vanília kivonat

Csokoládés krém:

  • 50 g étcsokoládé
  • 5 ek növényi ital

Puding:

  • 1 tasak vaníliás puding
  • Fél adag növényi ital

Egyéb hozzávalók:

  • kókuszreszelék
  • juharszirup

Először el kell készíteni a kókuszgolyós alapot, amit a kis üvegcse aljába erősen bele kell nyomkodni. Ezután fel kell olvasztani az 50 g étcsokoládét a forró növényi italban, és ezt ráönteni a kókusz nélküli kókuszgolyós alapra, majd megszórni kókusszal. Miután ezzel megvagyunk, el kell készíteni a pudingot pont fele annyi "tejjel", mint azt kellene, hogy jó tömény legyen, és ezt elosztani a kettő között. Végül pedig a maradék kókuszgolyós alapból jól megszórni mindkettő tetejét és juharsziruppal le kell önteni. (Én mondjuk úgy csináltam, hogy az egyiket öntöttem le juharsziruppal, a másikat pedig a megmaradt étcsokoládés szósszal, de a szirupos megoldás mindenképpen sokkal finomabb.)

Éjszakára hűtőbe tettem, és reggelre mennyei finom édesség lett belőlük.