Vegán vasárnap: variációk amerikai palacsintára

2018.10.21

A mai posztomban három különböző amerikai palacsinta receptet is megosztok veletek. Mind a háromról láttatok már képet a blogomon, a Facebook oldalamon vagy Instagramon, de most összegyűjtöttem ezeket egy csokorba, és leírom az összes elkészítési módját. (Bár nem kell túlcifráznom, ugyanis mindegyik rendkívül egyszerű.)

1. NoraSpiration amerikai palacsintája:

Összetevők:

  • 1 bögre zabpehelyliszt vagy 1,5 bögre zabpehely
  • 1 banán
  • 1 bögre növényi ital

Az összetevőket turmixban össze kell keverni, majd egyszerűen közepes lángon kisütni. Így készült, ez a gyönyörű és finom torony is, amit együtt alkottunk, amikor a nyáron nálam járt:

NoraSpirationt elérhetitek Facebookon, Instagramon vagy YouTube-on. Mindhárom felületen legalább ilyen csodálatos ételeket oszt meg mindenkivel.

2. Az én amerikai palacsinta receptem:

Összetevők:

  • 1 bögre liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2-3 ek növényi olaj (jó palacsintasütővel elhagyható)
  • növényi ital vagy víz

Az összetevőket egy habverővel csomómentesre keverem annyi vízzel és/vagy növényi itallal, hogy sűrű, amerikaipalacsinta-tészta állagú legyen, majd közepes lángon arany színűre sütöm. Így készült ez a nagyon gusztusos palacsintatorony is:

3. Csokoládés amerikai palacsinta:

Összetevők:

  • 1 csésze liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 ek cukor vagy más édesítő
  • 3 ek növényi olaj (sajnos ebből nem elhagyható, mert az édesítés miatt különben leragad)
  • növényi ital vagy víz

Az összetevőket összekeverem az előző recepthez hasonlóan és óvatosan, közepes lángon kisütöm. Így készült ez a nagyon gusztusos desszert, amit juharsziruppal, fahéjjal, Joya karamellás vegán fagylalttal és eperrel tálaltam:

Remélem, ti is megtaláljátok a fentiek közül azt a palacsinta receptet, amit a legszívesebben készítetek a jövőben!