Vegán vasárnap: variációk amerikai palacsintára
A mai posztomban három különböző amerikai palacsinta receptet is megosztok veletek. Mind a háromról láttatok már képet a blogomon, a Facebook oldalamon vagy Instagramon, de most összegyűjtöttem ezeket egy csokorba, és leírom az összes elkészítési módját. (Bár nem kell túlcifráznom, ugyanis mindegyik rendkívül egyszerű.)
1. NoraSpiration amerikai palacsintája:
Összetevők:
- 1 bögre zabpehelyliszt vagy 1,5 bögre zabpehely
- 1 banán
- 1 bögre növényi ital
Az összetevőket turmixban össze kell keverni, majd egyszerűen közepes lángon kisütni. Így készült, ez a gyönyörű és finom torony is, amit együtt alkottunk, amikor a nyáron nálam járt:
NoraSpirationt elérhetitek Facebookon, Instagramon vagy YouTube-on. Mindhárom felületen legalább ilyen csodálatos ételeket oszt meg mindenkivel.
2. Az én amerikai palacsinta receptem:
Összetevők:
- 1 bögre liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2-3 ek növényi olaj (jó palacsintasütővel elhagyható)
- növényi ital vagy víz
Az összetevőket egy habverővel csomómentesre keverem annyi vízzel és/vagy növényi itallal, hogy sűrű, amerikaipalacsinta-tészta állagú legyen, majd közepes lángon arany színűre sütöm. Így készült ez a nagyon gusztusos palacsintatorony is:
3. Csokoládés amerikai palacsinta:
Összetevők:
- 1 csésze liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 3 ek cukor vagy más édesítő
- 3 ek növényi olaj (sajnos ebből nem elhagyható, mert az édesítés miatt különben leragad)
- növényi ital vagy víz
Az összetevőket összekeverem az előző recepthez hasonlóan és óvatosan, közepes lángon kisütöm. Így készült ez a nagyon gusztusos desszert, amit juharsziruppal, fahéjjal, Joya karamellás vegán fagylalttal és eperrel tálaltam:
Remélem, ti is megtaláljátok a fentiek közül azt a palacsinta receptet, amit a legszívesebben készítetek a jövőben!