Vegán vasárnap: születésnapi finomságok

2018.10.28

A héten töltöttem be a huszonhatot, ezt pedig természetesen meg is ünnepeltük a családommal. Mivel a szűk családunk csak vegetáriánusokból és vegánokból/növényi étrendesekből áll, így nem is volt kérdés, hogy a menü teljesen növényi lesz. De mit is ehetünk az ünnepi asztalnál, ha nem csak salátát rágcsálunk? A mai cikkemből megtudhatjátok!

A menüvel kapcsolatban nekem semmi kérésem nem volt, egyedül a tortámat választottam ki egy videó alapján. A torta és annak az elkészítése 8:55-től látható itt:

De mielőtt rátérnék a desszertre, szeretném az egész menüsort bemutatni nektek.

Elsőként mennyei finom "hamis húslevest" készített az anyukám (igazából csak kihagyta belőle a húst), ami mindig is az egyik kedvencem volt:

Utána pedig a szakácskönyvén dolgozó sógorom mennyei finom szejtánszeletét ehettük sütőben sült burgonyával és zöldséges bulgurral:

Végezetül pedig duplán is tortáztunk. Először délben az apai nagymamám hozott nekem diós-vaníliás palacsintatortát (amin az öt és fél éves unokahúgom teljesen kiborult, mert a torta nem lehet palacsinta), viszont én egyszerűen imádtam:

Másodszor pedig akkor ettünk, amikor este megérkezett anyukám családja, én pedig megkaphattam azt a csodálatosan finom csokoládé mousse tortámat, ami valóban olyan ízletes volt, mint amilyennek a fent linkelt videó alapján elképzeltem, viszont külsőre igencsak máshogy alakult:

Tipikus esete a ronda, de finom ételeknek. 

Összességében bevallható, hogy ugyanolyan finom lehet egy teljesen növényi születésnapi menü, mintha tartalmazna állati eredetű élelmiszereket is, és senki sem maradt éhes utána. Bár a második torta garantált cukorsokk volt mindenkinek. :)

Természetesen ez a csokoládés mousse csodám nem a tojás hiánya miatt esett szét (hiszen akkor a videóban sem ilyen lett volna a végeredmény), illetve a növényi étrenden élő sógorom születésnapja másnap volt, az ő répatortája mégis tökéletesen egyben maradt:

Anita