Vegán vasárnap: nice creames tekercs

2019.04.28

A mai receptem rendkívül gyors és egyszerű, mégis mindenki imádni fogja.

Szükséges eszközök:

  • Jó turmixgép (nekem egy Philips HR7778/00 Avance kollekciós gépem van)
  • Internetről rendelhető vagy háztartási boltokban kapható sütéshez való fém tölcsér
  • habzsák

Hozzávalók a tésztához:

  • Egy kevés étcsokoládé
  • Leveles tészta

Hozzávalók a nice creamhez:

  • 3 banán
  • 5 ek Meggle Decor tejszínhab (vegán)
  • 150 g félig lefagyasztott, hideg tofu
  • 5-6 szem fagyasztott eper

Elkészítés:

Először hosszú csíkokat vágok a leveles tésztából, majd reszelek ezekre egy kevés étcsokoládét, végül pedig egyesével feltekerem a tésztát a tölcsérekre és előmelegített sütőben megsütöm azokat. Miután kihűlt, le is lehet húzni a formáról.

Közben egy jó turmixgépben a nice creamhez szükséges összetevőket összekeverem, hogy egy krémes fagylalt szerű masszát kapjunk. Ráadásul ez a kevés tofu és a tejszínhab sokkal krémesebbé teszi a végeredményt, mintha csak banánnal készítenénk, ahogy szokták. Az igaz, hogy így kevésbé tartja a formáját.

Ezt a kész krémet, ha lefagyasztjuk még egy kicsit, habzsákkal (nagy szenvedések árán) szép formában a tölcsérekbe tölthetjük, viszont akár simán bele is kanalazhatjuk a tésztába és különböző díszítéssel tálalhatjuk. De magában is fogyasztható: