Vegán vasárnap: Az egészséges palacsinta

2019.05.12

A minap újra visszatértem egy régi hobbimhoz és elkezdtem rendesen hosszabb távokat futni és edzeni. Ezért egy kicsit javítottam az étkezéseimen is, ugyanis az utóbbi időben egy kicsit elengedtem magam. Így amikor egyik reggel arra ébredtem, hogy palacsintát kívánok, inkább egy egészségesebb verzió mellett tettem le a voksomat: egyszerű, gyors és egészséges.

Sőt, annyira egyszerű, hogy szinte már szégyellem magam, amiért ezt egy külön cikkben megírom.

Szükséges eszközök:

  • Jó turmixgép (nekem egy Philips HR7778/00 Avance kollekciós gépem van)
  • Olyan serpenyő, amiben nem ragad le a palacsinta és olaj nélkül is tudjuk használni

Hozzávalók a palacsintához:

  • 1 bögre házilag darált zabpehely vagy zabpehelyliszt
  • egy kevés víz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • bármilyen fagyasztott vagy nem fagyasztott gyömölcs (én egy fagyasztott banánt és pár szem fagyasztott epret használtam)

Elkészítés:

A zabpehelylisztet felöntöm annyi vízzel, hogy palacsintatésztás legyen az állaga és kisütöm a lapokat. Ha jó a palacsintasütő, akkor ezt a keveréket alacsony-közepes lángon olaj nélkül is meg tudjuk forgatni, ki tudjuk szedni.

Ezután a turmixgépben apróra töröm a gyümölcsöt, ezzel megtöltöm a palacsintát, és készen is van a reggelink.

Jó étvágyat hozzá!