Vegán húsvéti menü
Nagyon sok cikkemben hangsúlyoztam már, hogy mennyire imádom a karácsonyt, ezért nem meglepő, hogy már több teljes karácsonyi menüsor található az oldalamon. Viszont a húsvéti kínálat elég szegényes volt eddig, ezért gondoltam, pótlom a hiányosságokat. Ugyan pontos mérőadatokat nem néztem a receptekhez, az arányok alapján már utánozhatók az ételek.
A teljes menü:
- Zöldségek: répaszeletek, citromos hagyma
- Paradicsomos-lencsés kence
- Vegán virsli és sült burgonya
- Pácolt, sült jackfruit és csicseriborsó
- Vegán tojáskrém
- Füstölt tofus kence
- Banános csokoládés kenyérpiskóta, tejszínhabbal, macaronnal és lifolizált málnaszórással
Paradicsomos-lencsés kenőkrém:
Egy nagy konzerv lencsét kb fele-fele arányban összedarálok paradicsompürével, ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, Aldiban kapható mirelit olasz fűszerkeverékkel, friss bazsalikommal és kis sóval. Mindezt aprítóban összedarálom - és készen is van az egyik kedvenc szendvicskrémem, aminek a receptjét szinte mindig, mindenki el szokta tőlem kérni.
Pácolt, sült jackfruit és csicseriborsó:
Először elkészítem a pácot. Én húsvétkor olajos, mustáros, folyékony füstös, sült csirke fűszerkeverékes pácot készítettem, de ez teljesen ízlésed szerint formálható. A jackfruitot a konzervből kiöntöm, szűrűben átmosom, utána egyesével kinyomkodom belőle a nedvességet és szálakra/darabokra felbontom és beleöntöm a pácba. Ezt követően egy konzerv csicseriborsót is átmosok és azt is a pácba öntöm. Egy darabig hagyom mindkettőt, majd olajos hagymás alapon egy serpenyőben megpirítom ezeket.
Vegán tojáskrém:
A natúr tofut ízlés szerint egy kevés fekete sóval és sörélesztőpehellyel, illetve pár ek növényi tejjel alaposan összedarálom az aprítóban. És készen is van: tojásmentes majonézzel, mustárral, zöldfűszerekkel igény szerint "tuningolható".
Füstölt tofus kence:
A füstölt tofut egy nagyon kevés további folyékony füsttel, sóval és dr. Oetker Creme Vegával összekeverem az aprítóban és már készen is van.