Vegan Food Fest beszámoló

2018.09.29

Előző héten tartották meg a VI. Vegan Food Festet a Westend Tetőteraszán, ahol mennyei ételekkel, állatkísérlet-mentes és vegán kozmetikumokkal és minden földi jóval várták az érdeklődőket. Én személy szerint végig (csütörtöktől vasárnapig) kint is voltam: a barátaimmal "bandáztam", a Magyar Vegán Egyesület infópultjában önkénteskedtem, sőt, még az aluljáróban tartott Earthling Experience-en is részt vettem, ami után a csapat a Food Festen vacsorázott közösen.

Ételek:

A Vegan Love mennyei BBQ pulled soja burgerét, amit külön erre az eseményre készítettek, kétszer is kipróbáltam, ugyanis első alkalommal már teljesen levett a lábamról. De nem csak engem, először egy vegyes étrenden élő ismerősömmel próbáltuk, aki megpróbálta kilopni a szóját az én hamburgeremből, amikor neki már kevesebb maradt. Azt hiszem, ez elég beszédes! Sajnos erről nincs képem, mert mind a két alkalommal este, elég rossz fényviszonyok között ettem. Viszont az utolsó napon evett mennyei "sajtburgert" megörökítettem és fel is töltöttem szinte azonnal Insta sztoriként, így azt nektek is meg tudom már mutatni, ahogyan azt is, hogy milyen boldog voltam az elfogyasztása után az utolsó nyárias napsugarakat kiélvezve:

Emellett természetesen ellátogattam a Say Sheez Raw bódéjához is, ahol mennyei finom vegán sajtok közül válogathattam. Mivel lehet náluk négy különféle sajtból összeállítani egy csomagot, ezért végül a kedvenceimmel tértem haza: provence-i, olaszos, paradicsomos és zsályás. Ennek örömére a fesztivál után másnap azonnal el is készítettem a legjobb lencsés lasagne receptemet (amit holnap meg is osztok majd veletek), aminek a tetejére természetesen az olaszos fűszerezésű sajtból egy keveset reszeltem is. Egyszerűen mennyi párosítás együtt!

Emellett az első napon ettem a Tantra Mantránál egy nagyon finom rizses-szószos ételt, amit nem fotóztam le, mert mire kutyával, cuccokkal és azzal a szószos étellel eljutottam a fesztivál másik felén lévő MAVEG sátorhoz, addigra annyira szétfolyt az egész, hogy inkább nem rémisztgettem azzal senkit. Pedig nagyon finom volt, csak csúnya!

Továbbá természetesen kipróbáltam a kürtöskalácsot is, ami azonnal belopta magát a szívembe: életem egyik legfinomabb kürtöskalácsa volt. A mandulaszirmokkal megszórt verziót kértem, és egyszerűen imádtam.

Illetve többször is fagyiztunk az Anjuna Ice Popsnál, ahol én természetesen a pisztáciára voltam teljesen rákattanva. Egyszerűen mennyei az a fagylalt! Sőt, a fentebb emlegetett vegyes étrendes ismerősöm annyira rákattant arra, hogy milyen lehet a kutyafagyi, hogy még azt is kipróbálta: jelentjük, finom, mogyorós íze van, amiről az ember azt is könnyen elhinné, hogy valójában embereknek készült. 

Kozmetikumok:

Én már az első két napon bevásároltam, amikor vettem a Manu Szappantól egy-egy gyönyörű és mennyei finom illatú kis csodát, amikről Instán szintúgy rengeteget posztoltam az elmúlt napokban, hiszen ezeket a kézzel készült, pálmaolajmentes és vegán szappanokat nem lehet megunni:

Összességében csodálatosan telt az elmúlt hétvége, rengeteg kedves arc, aranyos ismerős és jó barát társaságában, miközben fantasztikusan finom ételeket ettünk és meseszép, illatos kozmetikumokat is vásárolhattunk. Mindezt anélkül, hogy akár egyetlen állatnak is (szándékosan) ártottunk volna.

Ha pedig nekem nem hisztek, hihettek azoknak, akik nem elfogultak, hiszen vegyes étrenden élnek:

Anita