The Body Shop kampány az állatkísérletek ellen

2018.02.03

KUTYÁK TÜNTETNEK AZ ENSZ ELŐTT - A VILÁG ELSŐ ÁLLATI DEMONSTRÁCIÓJA

 • A kutyák azért gyűltek össze, hogy támogassák a The Body Shop és a Cruelty Free International kampányát a kozmetikai célú állatkísérletek globális betiltásáért 

• A kampány felszólítja az Egyesült Nemzetek Szövetségét, hogy vessen véget a gyakorlatnak, amelyben évente 500,000 állat szenved kegyetlen tesztek áldozataként 

• A The Body Shop és a Cruelty Free International minden állatkísérlet-mentes céget arra kér, hogy csatlakozzon a kampányhoz 

• Csatlakott Te is, és írd alá a petíciót itt: [LINK]

A világ első állati tüntetésének helyszínei New York utcái voltak, az ENSZ főhadiszállása előtt. A tüntetés apropója, amelyben 8 különböző méretű és fajtájú kutya vett részt, az Örökké az állatkísérletek ellen [Forever Against Animal Testing] kampány volt, amely a nemzetközi szépségmárka, a The Body Shop és a vezető állatkísérletek elleni szervezet, a Cruelty Free International közös kezdeményezése. A kutyák tüntető táblákkal, feliratokkal és mini transzparensekkel fejezték ki támogatásukat a kampány iránt. 

A The Body Shop és a Cruelty Free International mellett a @TheDogist sztár állatfotós is részt vett az eseményen, aki korábban Kanadában és az Egyesült Államokban is kampányolt már, valamint az imádnivaló @louboutinanyc is a tüntetők között volt. 

A tüntetés célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sokkoló tényre, hogy a világ országainak 80%- ában még mindig nincs törvény a kozmetikai célú állatkísérletek ellen, és hogy bíztassa az embereket a petíció aláírására itt: https://www.foreveragainstanimaltesting.com. 

Amint a petíció eléri a 8 millió aláírást a The Body Shop és a Cruetly Free International az ENSZ elé viszi, és felszólítja azt egy nemzetközi egyezmény kieszközlésére a kozmetikai célú állatkísérletek betiltására, hogy több millió állat meneküljön meg az egész világon. Múlt héten a szervezetek találkoztak az ENSZ hivatalnokaival, hogy elinduljon a párbeszéd a témában. 

Miután 6 hónap alatt 4.1 millió aláírás gyűlt össze, ez lett a valaha volt legnagyobb globális kampány a kozmetikai célú állatkísérletek betiltásáért. A The Body Shop és a Cruelty Free International arra kéri az összes állatkísérlet-mentes céget, hogy csatlakozzon a kampányhoz, és ehhez különböző eszközöket is a rendelkezésükre bocsát. 

2017 szeptemberében a brazil multinacionális kozmetikai vállalat, a Natura felvásárolta a The Body Shop márkát a L'Oreal tulajdonából. A Natura egy állatkísérlet-mentes és B-corp tanúsítvánnyal rendelkező vállalat. A mai nappal hivatalosan nem csak a Natura, de a The Body Shop új testvérvállalata, az Aesop is beállt a kampány mögé. 

Jessie Macneil-Brown, a The Body Shop Nemzetközi Kampány Igazgatója elmondta: "Mi, a The Body Shop-nál szenvedélyesen hiszünk benne, hogy az állatok védelme a mi dolgunk, és hogy állatokat soha nem lenne szabad kozmetikai kísérletek során használni. Azért kutyákat választottunk a tüntetés főszereplőinek, mert az 'Örökké az Állatkísérletek Ellen' kampány erős szimbólumai a kezdetek óta. Ők jelképezik az állatokkal való kapcsolatunkat, és hidat képeznek a petíció támogatói és az állatok között, akikért kampányolunk. Ez az egyedülálló és különleges tüntetés azt az ambíciónkat jelképezi, hogy globálisan és végérvényesen betiltsuk a kozmetikai célú állatkísérleteket. Felhívunk minden embert, minden céget és minden kormányt, hogy csatlakozzanak a kampányhoz, és segítsenek befejezni azt, amit elkezdtünk." 

Michelle Thew, a Cruelty Free International vezérigazgatója elmondta: "A mai tüntetés egy erőteljes üzenet a vásárlók és más márkák felé, hogy szükségünk van a támogatásukra. Hatalmasat léptünk előre azért, hogy elérjük a célunkat és globálisan betiltsuk a kozmetikai célú állatkísérleteket, de még nagy munka vár ránk. Minden céget és márkát, amelyik elítéli az állatkísérleteket arra kérünk, hogy támogassa a petíciót, és biztassa a vásárlóit is ugyanerre." 

Elias Friedman, a @TheDogist fotósa elmondta: "A Forever Against Animal Testing kampányt az indulása óta támogattam, és most nagyszerű érzés itt lenni New Yorkban a világ első állati tüntetésén az ENSZ épülete előtt. A résztvevő kutyák jelképeznek minden állatot és azt erősítik bennünk, hogy a kozmetikai célú állatkísérleteknek egyszer és mindenkorra véget kell vetni." 

(A képek helyi idő szerint délelőtt 10 órakor készültek New York utcáin, ahol profi kutyakiképzők és állatorvosok is jelen voltak. A résztvevő kutyáknak kiváló bánásmódban volt részük, és mind a Rational Animal, mind a Cruelty Free International szervezet gondoskodott róla, hogy a tüntetés olyan módon és körülmények között menjen végbe, hogy az semmiféle stresszt ne okozzon az állatoknak.)