The Body Shop állásfogalás

2017.10.12

Mint korábban írtam róla, hogy a L'Oréal eladta a The Body Shopot, így az teljesen állatkísérlet-mentessé vált. Ezt alátámasztandó el is küldték nekem a szokásos kérdéssoromra adott válaszaikat, így immár bizonyos, hogy újra teljes mértékben állatkísérlet-mentes lett a cég.

A kérdéseimre adott válaszokat változtatás nélkül közlöm:

1. Az önök cége tesztel összetevőket vagy készterméket állatokon?

Nem. A The Body Shop soha nem tesztelte sem összetevőit, sem késztermékeit állatokon és soha nem is fogja. 

2. Teszteltetnek harmadik fél által állatokon összetevőket vagy termékeket? Amennyiben a válasza nem, hogyan győződnek meg arról, hogy a gyártó nem tesztel/teszteltet?

Nem. Kizárólag olyan beszállítókkal dolgozunk, akik megfelelnek a Cruelty Free International szigorú kritériumainak. Minden beszállítónktól elvárjuk az éves bizonyítékot, hogy biztosak lehessünk benne, egyik alapanyagunk sem kerül állatkísérletek közelébe. Amennyiben nem képesek ezt nekünk bizonyítékokkal alátámasztani, más beszállítót keresünk, ha kell, egy az egyben eltávolítjuk a kérdéses összetevőt a termékeinkből.

3. Az önök gyártója tesztel összetevőket vagy készterméket állatokon?

Nem. A The Body Shop soha nem tesztelte sem összetevőit, sem késztermékeit állatokon és soha nem is fogja. 

4. Van az önök tulajdonában olyan cég, illetve kapcsolatban vannak-e olyan céggel, amik tesztelnek összetevőket vagy termékeket állatokon?

Nincs és nem.

5. Van anyacégük vagy testvércégük? Ha igen, melyik cég ez?

Igen, a The Body Shop anyacége a vezető brazil kozmetikai vállalat, a Natura. A Natura alapításától fogva osztozik a The Body Shop emberekkel, állatokkal és a bolygóval kapcsolatos elveiben és fenntartható üzletpolitikát képvisel. Termékeiket nem tesztelik állatokon.

6. Önök, vagy az önök anya-, illetve testvérvállalata(i) jelenleg árulják-e, illetve tervezik-e árulni termékeiket a kínai piacon, ahol törvény kötelezi az állatokon való tesztelést ahhoz, hogy az országban a termékeket el lehessen adni?

Nem tervezzük, és ha nem áll be változás a törvénykezéssel kapcsolatban, soha nem is fogjuk. A The Body Shop a Cruelty Free International szervezettel közösen jelenleg is azért kampányol, hogy az egész világon, végérvényesen, törvényben tiltsák a kozmetikai célú állatkísérleteket, mert azok feleslegesek, idejétmúltak és kegyetlenek.

7. Használnak-e bármelyik termékükben pálmaolajat vagy karnaubaviaszt? Ha igen, ez organikus és fenntartható forrásból származik?

A The Body Shop International elkötelezett a Round Table for Sustainable Palm Oil (RSPO) elvei mellett. A termékeinkben használt pálmaolaj 100%-a a RSPO standardjainak megfelelően kerül felvásárlásra.A termékeinkhez használt pálmaolaj minden esetben jóváhagyott a RSPO által.A pálmaolaj származékok esetében is RSPO tanúsítvánnyal rendelkezünk, amihez néhány esetben a "book and claim" modellt használjuk időközi megoldásként, amíg egy megfelelő mennyiségű szegregált anyag elérhetővé nem válik a piacon.

Örömmel nyújtanánk a vásárlóink számára egy teljesen bio termékkollekciót, ez azonban sajnos nem lehetséges. Szorosan együtt dolgozunk azonban a beszállítóinkkal, hogy biztosítjuk a legjobb termesztési módszerek alkalmazását és a vegyi anyagok minimalizálását. Sok Közösségi Kereskedelemből származó alapanyag vadon terem, így ebből fakadóan bio is. Ahol csak lehet, támogatjuk a beszállítóinkat a bio tanúsítvány megszerzésében.

8. Tudnának küldeni egy listát az összes jelenleg kapható, vegán termékeikről, amennyiben vannak ilyen termékeik?

Igen, a weboldalon VEGÁn menüpont találhatóak ezek a termékek, illetve minden vegán termékünkön a weboldalon látható VEGÁN címke is.

Remélem, hasznos volt ez a mai bejegyzés is!

Szép napot!

Anita