Kedvenc high end márkáim

2018.08.31

Nem egyszer hallottam már, hogy valaki azért nem használt állatkísérlet-mentes termékeket, mert azt hitte, hogy azok nem olyan jó minőségűek. Pedig az igazság az, hogy rengeteg jó minőségű, állatbarát termék kapható hazánkban és külföldön egyaránt. Ezért ebben a cikkben szeretném bemutatni a kedvenc high end és/vagy nagyon hype-olt márkáimat és azokat a termékeket is, amiket megszerettem tőlük.

Anastasia Beverly Hills:

Aki egy kicsit is ért a sminkeléshez, annak most nagyot dobban a szíve. Sőt, nem elég, hogy minősített CF márka, a webshopban még azt is külön írják minden terméknél, hogy vegán-e: és szerencsére a legtöbb nem tartalmaz állati eredetű összetevőket sem.

Contour Kit: 

Erről a palettáról [itt] már írtam elég részletesen.

A színek nagyszerűek, mindegyiket nagyon jól lehet alkalmazni, teljes mértékben kihasználható a paletta. Emellett nagyon könnyű és kényelmes vele dolgozni, és egész nap tartós marad a végeredmény. Ugyan többen panaszkodtak rá, hogy a highlighter nem elég élénk, nekem építve a highlightere is tökéletes volt.

Külön érdekesség, hogy a Havana árnyalat annyira sötét és vöröses az én hófehér bőrömhöz, hogy maximum valami éjszakai, erőteljes bulisminknek tudnám használni (amit nehéz úgy, hogy nem járok bulizni). Aztán rá kellett döbbennem, hogy nekem ez a tökéletes szemöldök szín a hajamhoz, mert illik hozzá, de mégsem hivalkodó az a vöröses "beütés". Ezért csak ódákat tudnék zengeni erről az árnyalatról is. Ráadásul ez az eddig használt szemöldök poraim közül a legtartósabb. Mindemellett pedig könnyen kezelhető és szép is.

Dipbrow pomade:

Elég nehéz helyzetben vagyok a szemöldököm terén, mert alapvetően borzalmas formában nő, úgyhogy komoly szedések és festések árán tudom csak elérni, hogy normálisan nézzen ki.

Ebben ez a kis csoda segít. Emellett rettentő tartós, akár még az úszást, strandolást is kibírja, izzadással sem igen elmaszatolható és nagyon könnyű vele dolgozni. És ahogy a képen látható, nagyon könnyű vele szép, divatos szemöldököt formázni.

Liquid Lipstick:

Rengeteg árnyalatban kaphatóak vegán rúzsaik (bár nem mindegyik vegán), de mindegyik rendkívül tartós. Sőt, a kézfejemre készült swatchokat egyszer még másnapra sem sikerült lemosnom, pedig esküszöm, hogy rengeteget mostam kezet.

Kat Von D:

Ha már a névadó maga vegán, természetes, hogy ezeket a termékeket sem tesztelték állatokon. Sőt, a jövőben megjelenő termékek már állati eredetű összetevőt sem tartalmaznak. Én magam már videót is készítettem a kedvenc Kat Von D palettám beszerzéséről is, amiben pont a kármint kifogásoltam:

A videóban megjelenő szemöldökért felelősséget nem vállalok, valami borzalmas, ezúton is elnézést kérek mindenkitől a vizuális környezetszennyezésért.

Liquid Lipstick: 

Két rúzsom is van tőle: egy piros és egy nude árnyalatú. Azt hiszem, nem mondok újdonságot azzal, ha megosztom veletek, hogy a (vegán) hamburger próbát mind a kettő tökéletesen kibírja, vagyis még azután is nagyszerűen fest. Nem szárít, nem kényelmetlen, nem maszatolódik el, de cserébe könnyen megszárad, szépen kopik idővel és kellemes viselni.

Farsáli:

Ugyan ezt a márkát csak egyszer volt lehetőségem kipróbálni, amikor egy sminkes ismerősöm megmutatta nekem, de hatalmas szerelem lett azonnal, és mindjárt megértettem, hogy miért ezzel kezdődik minden sminkelős videó Instagramon.

Hihetetlen volt utána sminkelni, nagyon kellemes érzete volt, ráadásul nemcsak állatkísérlet-mentes, de vegán is.

Dose of Colors:

Ugyan ezt forrásonként máshova sorolják, én simán besorolnám a high end termékek közé. Akármit vettem tőlük, teljesen megérte az árát, könnyű volt használni és rendkívül tartós is.

Dose of Colors liquid lipstick & Eyedeal Duo:

Ezt a kettőt most összevonom, mert az egyetlen képem ezekről egy közös fotó, amin mind a kettőt egyszerre viseltem.

A matt rúzs egyszerűen gyönyörű, tartós és könnyen kezelhető, a szemfesték szintúgy. A szemem belső részétől vittem fel a géles állagú festéket, kifelé haladva pedig a csillámos pigmenteket. Órákon át tartós, szép és nem ül be a kis redőkbe sem.

(Azt viszont nem tudom, hogy miért nem sikerült egyik képen sem értelmes arcot vágni.)

Makeup Geek:

Ezt is valahová a kettő közé sorolnám, az azonban biztos, hogy nagyon nagy hype övezi a termékeit, amik teljesen állatkísérlet-mentesek és rengeteg vegán kis csodát lehet kibogarászni közülük, amiről még a weboldalukon is közzétettek egy listát.

Pirosító:

Szerintem az unokáim is ezt fogják használni, mert olyan, mintha még egy kicsi sem fogyott volna belőle, pedig már egy éve használom. Hiába, tökéletesen pigmentált, tartós, nem kell frissíteni nap közben és csodálatosan szép árnyalatokban kapható. 

Figyelem: nem minden árnyalata vegán.

Juvia's Place:

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatnom ezt csodálatos márkát, ami nem csak maximálisan kielégít minden magas igényt a sminkelés terén, de az összes terméke vegán a Saharan Palette kivételével. Én ugyan még csak egyetlen szemfesték árnyalatot vettem tőlük (amiről még fényképet sem készítettem), de egyszerűen szerelmes vagyok már abba az egy termékbe is.

RCMA:

Állatkísérlet-mentes és a szín nélküli púdere még biztosan vegán is. 

Nem véletlenül a nagy hype körülötte: nem találkoztam másik púderrel, amivel ilyen baking lett volna a baking.

Egész napra fixálni tudja a sminket emellett, könnyű kezelni, nekem az egész flakonnal egy évig is bőven elég volt, pedig elég sokat használtam belőle, úgyhogy mindenképpen megéri az árát, és nagyszerű ötlet beruházni egy ilyenre.


Illetve ne feledkezzünk meg a Kylie Cosmetics℠ by Kylie Jenner termékeiről sem, amik egyszerre nagyon tartósak és jó minőségűek és mindemellett teljesen állatkísérlet-mentesek rengeteg vegán alternatívával. Illetve mindenképpen hasznos lenne megemlíteni a Morphe termékeket, amik között viszont sajnos alig akad vegán alternatíva, így nem próbáltam még soha, illetve szót ejthetünk Jeffree Star sminktermékeiről is, aki ugyan maga nem éppen túl állatbarát életmódot folytat (például büszke bundatulajdonos), de a termékei mind állatkísérlet-mentesek és többségen, ha nem teljesen mind vegánok.

Azok a márkák, amik hype-oltak és állatkísérlet-mentesek, viszont az anyavállalatuk végez állatkísérleteket:

  • Deciem (Estée Lauder egy partnere)
  • Smashbox (Estée Lauder)
  • Tarte (Kosé)
  • Too Faced (Estée Lauder)
  • Urban Decay (L'Oréal)