Dove & Unilever: Legújabb posztjuk és kommentjeik

2018.12.11

A Dove posztolt arról, hogy állatkísérlet-mentesek lettek, amiről én is írtam már igen részletesen ebben a cikkemben. Ezzel nem is lenne semmi baj, valóban azok lettek. De akkor miért szentelek ennek egy külön blogbejegyzést?

Az igazi problémám a fent linkelt posztjukkal az, hogy közben azt állítják magukról a kommentek között, hogy "anyavállalatunk, az Unilever nem végez állatkísérleteket semelyik szépségápolási terméke biztonsági tesztelésére"

Miközben azt anyavállalatuk honlapján a következő olvasható: "Occasionally, across our portfolio, some of the ingredients we use have to be tested by our suppliers to comply with legal and regulatory requirements in some markets; and some governments test certain products on animals as part of their regulations."

Amiben a "néhány kormány megköveteli az állatkísérleteket" rész bizony a kozmetikumokra is vonatkozik, ugyanis Kínában kötelező tesztelni a kozmetikai termékeket. És az való igaz, hogy ezeket a teszteket többségben nem a cégek végzik, hanem a kínai hatóságok, attól függetlenül nem állatkísérlet-mentes a cég. És addig, amíg vannak a Dove-on kívül olyan termékek, amiket Kínában is árusítanak, addig nem korrekt erre hivatkozni és azt mondani, hogy az Unilever CF. Mert ez nem igaz.

Én személy szerint nagyon szupernek tartom, hogy a Dove állatkísérlet-mentes lett, de nem lehet letagadni, hogy az Unilever más termékeit még tesztelik.