Eddigi mérföldkövek és további tervek

2018.12.06

Szinte hihetetlen, hogy két év is eltelt már azóta, hogy elindítottam a blogomat. Emlékszem, egy korábbi munkahelyemen (azóta már egy harmadik helyen dolgozom) hoztam létre egy nyugodt délelőtti órában azzal a szent meggyőződéssel, hogy "úgysem érdekel majd senkit". Hát tévedtem. De még milyen óriásit! Szerencsére.

Az elmúlt két évben hihetetlen mértékben nőtt az érdeklődés a blogom iránt, ezért arra gondoltam, hogy számba veszem, mi minden történt eddig és azt is, hogy mit tervezek a jövőre nézve. Illetve leírom nektek azt is, hogy Ti miben tudtok nekem segíteni, hogy mindezek a tervek megvalósulhassanak.

Eddigi mérföldköveim:

 • Eddigi látogatók száma: 484 203 fő
 • Legutóbbi három hónap átlagos látogatottsága: 49 345 fő
 • 3 legtöbbet olvasott cikk összes megtekintése: 94 359 fő
 •  1. helyezet: Főoldal, 37 175 fő
 •  2. helyezet: Magic Hair vélemény, 32 699 fő
 •  3. helyezet: Márkalista, 24 485 fő
 • Márkalistán szereplő márkák száma: jelenleg 754 cég
 • Megkeresett cégek száma: jelenleg min. 1267 cég
 • Facebookos követők száma: jelenleg 7319 fő
 • Előadások, nyilvános szereplések száma:
 • Hamarosan: 2018. december 16.: Vegan Sunday Market, Kerekasztal-beszélgetés a karácsonyi kívánságlistáinkról (Steiner Kristóffal, Varga Balázzsal és Bergovecz Lászlóval, a Maveg elnökével)
 • Hamarosan: 2018. december 8.: Vegán Klub - Vegán Influencer találkozó a Csak a mentes vásáron
 • 2018. november 1.: Bonum TV Délelőtt c. műsora, beszélgetés az állatkísérletekről a veganizmus világnapja alkalmából
 • 2018. október 7.: Vegán Burger Party X Vegán Piac X Steiner Kristóf vacsora, előadás az állatkísérlet-mentes és vegán kozmetikumokról
 • 2018. szeptember 9.: XXII. Vegetáriánus Fesztivál, előadás az állatkísérlet-mentes kozmetikumokról
 • 2018. március 22.: Vegan Sunday Market X Steiner Kristóf, előadás az állatkísérlet-mentes és vegán kozmetikumokról
 • Közös sikereink:
 • Megállított birkanyírás, amiről a cikket IDE KATTINTVA tudjátok megnézni
 • Instant szervezett tüntetés egy szőrmebemutató ellen, aminek az eseményét IDE KATTINTVA tudjátok megnézni
 • A The Body Shop #foreveragainsanimaltesting kampánya elérte a szükséges 8 millió aláírást! Csak az én blogomon az ezzel kapcsolatos cikkek több, mint 15 000 embert értek el, így hatalmas örömmel tölt el, hogy szerepet játszhattam abban, hogy hazánk bőven meghaladta a tőlünk elvárt mennyiséget.

Miben tudtok ti segíteni?

Nagyon sokáig nem akartam erről írni, pláne külön posztot nem akartam ennek szánni, de azt hiszem, ebbe a bejegyzésbe tökéletes helye lehet ennek. 

Ha úgy érzitek, hogy hasznos számotokra ez az oldal és szeretnétek támogatni a munkámat, hogy továbbra is legalább ilyen lendülettel alkothassak, akkor nyugodtan meglephetitek a blogot egy születésnapi ajándékkal: segítsetek, hogy a következő egy évben egy magasabb és jobb minőségű Webnode csomagot használhassak, ami több tárhelyet, több adatforgalmat és feliratkozási lehetőséget biztosít, de a legfontosabb: biztonsági mentést készíthetek az elmúlt két év munkájáról (ami mindenkinek az érdeke, aki érdeklődik az életmód iránt). Ennek az éves díja egyben fizetendő 63 588 Ft, amit (a blogos elfoglaltságaim miatt) részmunkaidőben dolgozva, tanulás mellett nem engedhetek meg magamnak. Miközben a jelenlegi csomagomban általában már a hónap 5-6. napja környékén kapom az e-mailt, hogy a havi adatforgalmi keretemet átléptem (tegnap már kaptam egy ilyet). Nagyon jól tudom, hogy ez így nem mehet tovább, viszont jelenleg túlságosan korlátozottak a lehetőségeim ahhoz, hogy ezen egyedül változtassak. Nélkületek nem megy!

Ha csak mindenki 1-2 Ft-ot adna azok közül, akik előző hónapban a blogomra látogattak, már meglenne ez az összeg. Tudom, hogy úgysem adna mindenki, ahogy nem hiszem, hogy mindenki számára maradéktalanul hasznos ez a blog, azonban nagyon remélem, hogy vannak jó páran, akik számára megér pár száz, vagy egy-két ezer forintot, hogy egyre jobb minőségben működhessen.

És mit kaptok ezért cserébe? Talán sokan nem tudjátok, de amellett, hogy dolgozom, írom a blogom, a Magyar Vegán Egyesület (viszonylag) aktív tagja vagyok és igyekszem a lehető legtöbb vegán eseményre eljutni, jelenleg sminkesnek is tanulok.

Mindenki, aki segít nekem, a felajánlott összeg függvényében 5-100% kedvezményes kupont kap ajándékba, amit beválthat a következő két évben bármikor attól kezdve, hogy valóban "praktizálni" kezdek majd sminkesként (természetesen csak állatkísérlet-mentes és vegán termékekkel fogok majd dolgozni).

Mivel jobb felületet még nem találtam erre, a korábban már létrehozott Patreon oldalamon keresztül támogathattok, ha az alábbi linke kattintotok:

Mivel erre a feladatra a Patreon oldala volt a legkézenfekvőbb, azonban ott nem találtam alkalmi csak rendszeres havi adományozásra lehetőséget, aki úgy érzi, szabadon vonja vissza az első hónap után az adományozási lehetőséget, de ha továbbra is adományoztok, minden hónapban kaphattok egy-egy kupont, aminek a kedvezményét összeadva (ha elég kitartóak vagytok), később akár ingyenesen is kisminkellek titeket vagy azt, akinek a kuponokat elajándékozzátok. (Mert igen, a kuponok átruházhatóak lesznek.)

(Ha esetleg valamilyen csoda folytán meghaladjuk a szükséges összeget, félrerakom a maradékot és jövőre felhasználom a következő éves befizetésnél.)

Ha támogatjátok a munkámat, ha nem, köszönöm az elmúlt két évet, hihetetlen sok dolog történt velem a blogomnak köszönhetően, csodálatos embereket ismerhettem meg, fantasztikus élményeket élhettem át és rengeteg terméket kipróbálhattam. Azt pedig pláne hálásan köszönöm, ha segítetek nekem abban, hogy biztonságban tudhassam az elmúlt két év munkáját és ne kelljen a blog anyagi részével foglalkoznom, hanem minden energiámmal az alkotásra és a tartalomgyártásra fókuszálhassak.