Márkák

Ebben a menüpontban összegyűjtöttem a legfontosabb cikkeket a témával kapcsolatban, illetve itt megtaláljátok, hogy melyik cégek végeznek kísérletet és melyik cégek nem.


Letölthető listák:

Innen le tudjátok tölteni az Excel táblázatot, amiben megnézhetitek, hogy mely cégek végeznek állatkísérleteket, melyik cégek CF-ek és árulnak vegán teremékeket is, és melyek azok a cégek, amelyeknek csak állati eredetű összetevőktől mentes termékeik vannak és állatkísérleteket sem végeznek. Egy olvasóm tanácsára pedig azt is beleírtam, hogy melyik márkát honnan szerezhetitek be.

A kozmetikai célú állatkísérleteket végző (vagy nem végző) cégeket nagyon sok szempont alapján csoportosíthatjuk. Én a következők szerint szoktam.

  • Nem végeznek állatkísérleteket és 100%-osan vegán termékeket gyártanak
  • Nem végeznek állatkísérleteket, és vannak vegán termékeik
  • Olyan cégek, amelyek nem végeznek állatkísérleteket, de az anyavállalatuk igen
  • Olyan cégek, amelyek végeznek állatkísérleteket

Alul a füleknél tudtok váltani a különböző kategóriák között, illetve fent a nyilakkal szűrni, vagy pedig ctrl+f billentyűkombinációval is kereshettek egy-egy munkalapon belül.

Illetve innen letölthettek egy listát, amiben összegyűjtöm a jobb/híresebb/hypeoltabb állatkísérlet-mentes és vegán sminktermékeket, ami mindenki számára hasznos lehet, aki komolyabban érdeklődik a sminkelés iránt: