Orsay és az állatkísérletek

2017.01.11

Szintén üzenetben kérdeztétek, hogy az Orsay parfümjei kísérletektől mentesek-e. Mivel a ruháiknak igazi kedvelője vagyok (sőt, fanatikus rajongója), így ez számomra is lényeges kérdéssé vált. Kiváltképpen, hogy nyáron egy nagyobb értékű vásárlásomkor ajándék parfümöt is kaptam. Így mindenképpen szerettem volna magam is megtudni, hogy támogatjuk-e az állatkísérleteket azzal, ha náluk vásárolunk. Mivel ezúttal sem találtam az interneten megbízható forrást, ismét a céghez fordultam.

Viszonylag sokat vártam az első levelükre, ami sajnos tényleges segítséggel nem szolgált:

"Kedves Juhász Anita!

Nagyon szépen köszönjük a megkeresését, de őszintén szólva semmilyen ehhez kapcsolodó információ nem áll rendelkezésünkre az ügyfélszolgálaton.

Sajnálom, hogy nem tudok segíteni.

Szép napot."

Ugyan szeretem a márkát, de igencsak felhúztam magam (kolléganőmmel egyetemben) a fenti válaszon. Mivel olyan pozícióban dolgozunk, ahol folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az alvállalkozóinkkal és a cégünk ügyfeleivel, így teljességgel elfogadhatatlan volt egy ilyen válasz számunkra.

Eszembe sem jutna a munkám során bármelyik ügyfelünk kérdésére azt válaszolni, hogy nem tudom a választ, nem segítek. Mindezt úgy, hogy mi nem ügyfélszolgálaton dolgozunk, és néha mi is napokig járunk utána egy-egy kérdésnek. Éppen ezért azonnal billentyűzetet ragadtam és írtam nekik újra:

"Kedves XY!

Köszönöm szépen a válaszát.

Sajnos számomra igen fontos lenne, hogy erről információkat szerezzek. Lenne olyan kedves, hogy a megkeresésemet továbbítja a témával kapcsolatosan eljáró illetékesnek, vagy esetleg megadja számomra az ügyben megkereshető kollégája elérhetőségét?

Válaszát előre is hálásan köszönöm.

Üdvözlettel:

Juhász Anita"

Szerencsére a válasz nem váratott magára sokat, pár órán belül megérkezett:

"Kedves Juhász Anita!

Hosszan keresgélés és tudakozódás után azt az információt adtam, hogy az Orsay termékei álatokon nem teszteltek, ettől teljesen mentesek.

Az, hogy mennyire van jelen a kínai piacon, elég nehéz lenne megválaszolni, mivel egy nagyobb felvásárás után bárki úgy dönthetne, hogy árúsítani kezdi a ruhákat (csak kifizetődő nem lenne természetesen).

Remélem, valamelyest segíthettem."

Mivel a felvásárlás utáni kereskedelem állatkísérletek szempontjából jelenleg lényegtelen (legalábbis nem ugyanoda folyik be a bevétel), így arra jutottam, hogy végül igen harmatgyengén, fogalmazási és helyesírási hibáktól hemzsegve, ki tudja mennyire megbízható információk alapján, de a cég CF. Azért merem ezt állítani, mert amennyire én láttam, nem foglamazzák a termékeiket olyan országokban, ahol kötelező állatkísérleteket végezni. Így a parfümjeik megfelelő alternatívák lehetnek azok számára, akik szeretnének állatkísérletektől mentesen illatozni.

De természetesen engem sem győzött meg 100%-osan a válasz (sem a "kiszolgálás"), így angolul is írtam egy levelet a hivatalos honlapjukon található címre. Reméljük, onnan megbízhatóbb és bizonyosabb válasz érkezik. Természetesen, amint arra is reagálnak, azt is megosztom veletek.

Ha pedig már a termékeknél tartunk: Nekem az Nr. 1. illat volt meg, és igazán szerettem. Tartós, viszonylag kellemes és nőies. Igaz, még nem fogyasztottam el, de már a nővérem használja, így nehéz véleményt formálnom róla, mivel sokkal jobban illik az ő személyiségéhez, mint az enyémhez. De az biztos, hogy neki nagyon jól áll.

Remélem, hasznos volt számotokra a mai cikkem is.

További szép napot!

Nanó