Miért káros, amikor a nőgyűlöletet spirituális maszlagba burkoljuk?

2022.09.29

A minap egy ismerősöm megosztott egy cikket, ami szerinte azért fontos, hogy meghalljuk a férfi oldalt és erősítsük a spirituális befogadást. Szerencsére a férfi oldal nem ez, vagy legalábbis nemcsak ez lehet. Erre nagyon jó példa, hogy a férjem rövid véleménye a cikkről annyi volt, hogy: "elolvastam én is, és ez az írás annyira messze van a spiritulális befogadástól, elfogadástól amennyire csak lehet. Ez a csávó meg egy nőgyűlölő, szexista."

De nézzük is a mesét szépen elemezgetve: a mese maga sok helyen felismerhető történeti, történelmi eseményekre utal vissza, azonban ennek ellenére nagyon sok helyen ferdít, hazudik. Amivel nem is lenne baj, hiszen mese, vagyis nem a történtek szó szerinti leírása. A probléma ott kezdődik, hogy minden egyes meseelem a férfiaknak előnyös, míg a nőknek hátrányos verziót mutatja be.


Nem szoktam a blogomon sokat írni arról, hogy alapvetően spiritális beállítottságú vagyok, mivel általában tudományos kérdésekkel foglalkozom: táplálkozás, környezetvédelem, fenntarthatóság - és így tovább.