A tökéletes körömlakk: tartós, szép és még vegán is

2017.10.10

Miután vegán lettem, sokkal nehezebbé vált számomra a tökéletes körömlakkok megtalálása, hiszen már nem csak állatkísérlet-mentes, hanem kármin és shellac nélküli termékeket kellett keresnem. Ugyan akad néhány viszonylag jó minőségű, megfelelő árú, állati eredetű összetevőktől mentes termék, az igazi szerelem még sokáig nem talált rám. Kiváltképpen, mivel a körmöm szinte leveti magáról az összes lakkot (mindig is ilyen volt), ezért korábban még nem találkoztam olyannal, ami 3 napnál tovább elviselhetően nézett ki rajtam. Ezért nagyon megörültem, amikor a Sparitualtól felajánlották, hogy teszteljem a lakkjaikat: hiszen a termékeik vegánok, nagyon széles és megnyerő a színválaszték, illetve a Sparitual Gold kéthetes tartósságot is ígér. Kell ennél több?

Ennek ellenére voltak bennem kételyek: rengeteg olyan lakkot használtam már, amik tartósnak ígérték a hatásukat, de azok sem bírták 3-4 napnál tovább. Ennek ellenére azért reménykedtem, hogy talán most megtalálom az igazit. Nem szeretném lelőni a poént, de annyit elöljáróban el kell mondanom, hogy ezúttal megtaláltam.

GOLD® Extra Tartós Rugalmas Manikűr Rendszer:

A honlapra írt szöveg több pontjával is maximálisan egyetértek: tartós, könnyebb a használata, mint a géllakkoké, gyorsan szárad (pedig összesen három réteget kell felvinni), könnyen lemosható és rendkívül tartós.

Így néz ki az EMPOWERED árnyalat az első réteg felkenése után:

Így pedig a második réteg és a fedőlakk felvitele után:

Így festett a 4-5 nap környékén:

Hogy milyen lett a második hét után? Magam sem hittem el, de ez lett a végeredmény:

Körülbelül a 10. nap környékén kezdett itt-ott megkopni (ami csodaszámban megy nálam), és a 12. napon kopott meg/le a mutató-, a gyűrűs- és a középsőujjaim végéről a festék takarítás közben. (Az első takarításomat nagyon szépen viselte a lakk, így a vége felé adta csak meg magát a tisztítószereknek.)

Összességében teljes mértékben elégedett vagyok, ez a lakk valóban megtartja mindazt, amit ígér.

A "hétköznapibb" lakkjaik közül pedig egy piros csillámos lakkot próbáltam, ami a The Hublot GR1D CLUB™ Party-n (F1-es after party) jelesre vizsgázott: ezt a lakkot csak a gyűrűsujjamra kentem, a többire piros lakkot és mattító fedőlakkot választottam (másik márkától), és amíg azok egy este alatt elkezdtek kopni mind a körmeim teljes felületén, mind pedig az ujjaim végéről, addig ez továbbra is gyönyörűen bírta:

Végül nem tudtam megvárni, hogy menyi ideig is bírja, mivel a többi körmöm elviselhetetlenül csúnya lett, ez pedig még mindig szép volt, úgyhogy le kellett mosnom a többivel együtt. Mivel ritkán festem pirosra a körmöm, pláne piros csillámosra mindet, ezt inkább díszítésre használom, így a mai napig nem tudom, hogy mennyi ideig is tartós, mivel minden lakk hamarabb megadja magát, mint ez.

Összességében a Sparitual egy olyan márka, amit bátran ajánlok nektek: megtartja az ígéreteit, tartós, állatkísérlet-mentes, és még környezettudatos választás is (például a második lakk leírásából idézve: 100%-ban újrahasznosítható, az üveg Olaszországban, újrahasznosított üvegből készül és legalább 10%-ban tartalmaz újrahasznosított alapanyagot). Ugyan az ára magasabb a megszokott termékeknél, de szerintem mindenképpen megéri legalább egy-két kencét, lakkot venni tőlük: a kedvenc árnyalatainkat beszerezve pedig rengeteg időt takaríthatunk meg magunknak.

És higgyétek el, színkínálatból nincs hiány, elég csak a webshopjukat böngészni, vagy ránézni erre a pár képre, amit az üzletükben készítettem:

Remélem, hasznosnak tartottátok a mai cikkemet is!

Szép napot!

Anita